Bitcoin

Een Bitcoin van $14.000 lijkt onvermijdelijk

Een reeks technische Bitcoin indicatoren suggereert dat er een aanzienlijke prijsstijging richting de $14.000 op komst is.


Genoeg ruimte om $14k te bereiken

Eén van deze indicatoren is de ‘Rising Wedge’, eigenlijk een bearish patroon dat wordt geïdentificeerd door een steeds kleiner wordende, opwaartse trading range. De Bitcoin groeit sinds maart 2020 in een vergelijkbare Wedge. De koers stuitert tussen de trendlijnen terwijl het anticipeert op een breakout de andere kant op.

Het patroon is pas halverwege als we kijken naar waar de trendlijnen samenkomen. Dat geeft de Bitcoin voldoende ruimte om zijn opwaartse rally voort te zetten richting de $14.000.

De rising wedge – Bron: Tradingview

Een andere reden waarom de Bitcoin de $14.000 kan aantikken is vanwege de historische context. Vorig jaar bereikte de Bitcoin prijs een niveau van slechts een paar dollar onder de $14.000. Dit was na een stijging van 342 procent.

De Bitcoin lijkt een zelfde soort prijsstijging mee te maken sinds medio maart toen de koers crashte tot $3.800. De crypto valuta handelt nu namelijk meer dan 200 procent boven het genoemde niveau. Deze enorme prijsstijging werd geleid door een paar belangrijke fundamentele factoren zoals de vrees voor hogere inflatie, rentetarieven van bijna nul en het kwantitatieve versoepelingsprogramma van de Federal Reserve.

Deze basisprincipes ondersteunen daarnaast ook de technische structuur van Bitcoin, die zijn prijs in de buurt van $14.000 ziet komen. Een zwakkere Amerikaanse dollar heeft bijvoorbeeld een omgekeerde correlatie met de crypto valuta laten zien.


Een periode van consolidatie

Voordat de Bitcoin naar de $14K zal stijgen, bestaat er eerst de kans dat de koers eerst zal consolideren. De constante afwijzing op het niveau van $12.000 tot $12.500 in combinatie met het ondersteuningsniveau van $11.000 zorgt voor een consolidatie patroon.

Dat is een klassiek consolidatie patroon is vergelijkbaar met het patroon dat de Bitcoin heeft laten zien tussen april 2020 en juli 2020. Voordat de koers richting de $14.000 stijgt bestaat de kans dat we een periode van consolidatie ingaan.


Er zijn risico’s

Een vroegtijdige uitbraak naar onder uit het Rising Wedge patroon neemt het risico met zich mee dat de Bitcoin prijs onder de $11.000 komt te liggen. Dat kan om een groot aantal redenen gebeuren, maar de belangrijkste is een stijgende Amerikaanse dollar.

De dollar vertoonde vandaag tekenen van een positieve ommekeer op basis van optimistische Amerikaanse productiegegevens. Het betekent dat beleggers verwachtten dat de Amerikaanse economie zich sneller zou herstellen dan verwacht van de door COVID-19 veroorzaakte inzinking. Dit verminderde de behoefte aan safe havens zoal de Bitcoin en goud.

Echter zeggen analisten dat de Amerikaanse dollar meer tijd nodig zal hebben om te herstellen, nadat deze dinsdag naar het laagste punt in twee jaar is gedaald. Kit Juckes, hoofd van de forexstrategie bij Société Générale, vertelde de Financial Times:

“Het agressieve monetaire beleid van de Fed heeft het rentevoordeel van de dollar uitgehold dat is opgebouwd tijdens een meerjarige cyclus van renteverhogingen. Dit voordeel zal waarschijnlijk niet snel worden hersteld. “

 

Bitcoin nieuws

Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Matt Hougan: “Amerikaanse financiële adviseurs omarmen crypto steeds meer”
Zorgt China voor een nieuwe Bitcoin all-time high?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform