Bitcoin Nieuws

Eén van de oudste waterkrachtcentrale ter wereld wordt ingezet voor BTC-mining

Eén van de oudste waterkrachtcentrale ter wereld die op dit moment nog operationeel is staat in Mechanicville, in New York. Nu wordt de energie die hierdoor opgewekt wordt ingezet om Bitcoin (BTC) mee te minen.


Waterkrachtcentrale uit 1897

De waterkrachtcentrale is officieel in 1897 geïnstalleerd en operationeel en is eigendom van het bedrijf Albany Engineering Corp (ofwel AEC). In 1986 werden zij gevraagd om de centrale volledig te herstellen, deze was namelijk toe aan het nodige onderhoud. Dit is dan ook gebeurt en sindsdien loopt de waterkrachtcentrale weer op volle toeren.

Volgens de CEO van AEC, Jim Besha Sr., levert het minen van cryptocurrencies op dit moment drie keer zoveel winstmarges op dan de verkoop van elektriciteit aan het nationale elektriciteitsgrid. Hierover zegt Besha Sr. het volgende:

“Wij denken dat dit de oudste duurzame energievoorziening ter wereld is die nu nog in bedrijf is. We kunnen zelfs meer geld verdienen met Bitcoin dan de elektriciteit te verkopen aan de nationale grid.”


Gedwongen zoeken naar alternatieve inkomstenstromen

Waar veel miners vaak in ieder geval een gedeelte van hun Bitcoin niet direct verkopen, merkte Besha op dat zij het prima vinden om de BTC die binnenkomt direct te liquideren. Waar hij enorm positief is over de huidige staat van Bitcoin, is hij enigszins sceptisch over het potentieel voor de lange termijn.

Alhoewel het bedrijf nu enorme winsten genereert met het minen van BTC, betreurt Besha toch dat hij zijn elektriciteit niet aan de nationale stroomgrid verkocht heeft. Echter moest hij naar eigen zeggen na een decennium van vechten om goede stroomprijzen nu gedwongen zoeken naar alternatieve inkomstenstromen.


Herstel centrale

Na het herstel van de centrale in 1896, werd een contract ondertekend waarin gegarandeerd werd dat er voor een periode van 40 jaar stroom kon worden ingekocht tegen een gereduceerd tarief. In 1993 zou de AEC een vergunning verkregen om onafhankelijk te opereren. Sindsdien beweert Beshha dat afstand gedaan werd van hun deal, wat tot juridische gevolgen gezorgd heeft. Jarenlang is er juridisch een strijd aangegaan tussen de partijen.

Na het oplopen van grote schade had opgelopen door een overstroming en later een generator in brand vloog, stemde de National Grid ermee in de stroomfabriek op te geven en te betalen voor reparaties en elektriciteit te kopen van AEC tegen marktwaarde in 2003. Ondanks dat hierdoor de prijskorting opgegeven is, vallen de winsten van het minen van BTC nog steeds in het niet bij wat AEC kan maken door elektriciteit te verkopen.


Download de Newsbit App

De officiële Newsbit App is gelanceerd! Het crypto nieuws nooit meer missen en overal kunnen lezen? Download de app dan nu!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten