el-salvador
Bitcoin

El Salvador blijft Bitcoin kopen tot het “onbetaalbaar” wordt

Het El Salvador van president Nayib Bukele is van plan om iedere dag één Bitcoin te kopen, totdat het niet meer te betalen is. Nayib Bukele begon in november 2022 met dit intitiatief en tot op heden is dat een succesvol idee geweest. Sindsdien is de Bitcoin koers immers gigantisch gestegen.

In totaal bezit El Salvador nu 5.690 Bitcoin voor een totaalbedrag van 394 miljoen dollar.

1 Bitcoin per dag

Ondanks de gigantische kritiek trekken Nayib Bukele en El Salvador zich nergens iets van aan. De Bitcoin-strategie wordt stoïcijns doorgezet en plotseling kunnen we weer spreken van een succes.

El Salvador staat op een virtuele miljoenenwinst en lijkt nog lang niet klaar te zijn.

“Het 1 Bitcoin per dag programma gaat door, totdat het onbetaalbaar wordt met fiatgeld”, aldus Bukele. Dat zou in theorie natuurlijk ook het moment zijn waarop El Salvador het niet meer nodig heeft.

Dan bezit het immers al meer dan 5.000 Bitcoin die “onbetaalbaar” zijn. Mocht dat scenario uitkomen, dan kan El Salvador flink klimmen op de economische ladder van de wereld.

Whales blijven Bitcoin kopen

Niet alleen El Salvador, maar ook whales zijn op dit moment weer enorm bullish over Bitcoin. On-chain data van Santiment laat zien dat wallets met 10 tot 10.000 Bitcoin agressief aan het inkopen waren.

Over de afgelopen vijf weken ging het om 154.160 Bitcoin, ter waarde van ongeveer 10,1 miljard dollar. Die aankopen hebben de koersexplosies van Bitcoin natuurlijk enorm ondersteund.

Die 154.160 Bitcoin zijn goed voor 0,665 procent van de totale supply van de digitale munt. Gedurende diezelfde periode wist MicroStrategy nog even 1,4 miljard dollar op te halen op de kapitaalmarkt.

Met dat geld kocht het natuurlijk weer Bitcoin voor zijn gigantische voorraad die inmiddels op 205.000 stuks ligt. Daarmee heeft het bijna 1 procent van alle 21 miljoen Bitcoin in handen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017