El salvador bitcoin
Bitcoin

El Salvador faalt in crypto-adoptie: slechts $57,4 miljoen aan cryptotransacties in 2024

Ondanks de ambitieuze pogingen van de regering van El Salvador onder leiding van president Nayib Bukele, blijft het gebruik van cryptotransacties in het land ver achter. Uit recente cijfers van de Centrale Bank van El Salvador blijkt dat slechts 1,1% van alle overboekingen tussen januari en augustus 2024 via cryptocurrency plaatsvond.

Lage crypto-adoptie in El Salvador

El Salvador schreef in 2021 geschiedenis door als eerste land ter wereld Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel te accepteren. De overheid hoopte dat het gebruik van Bitcoin zou toenemen, vooral voor transacties van Salvadoranen in het buitenland. Bitcoin werd gepresenteerd als een goedkoper en efficiënter alternatief voor traditionele betalingsmethoden. Echter, de data tonen aan dat Salvadoranen nog steeds de voorkeur geven aan de Amerikaanse dollar voor het versturen en ontvangen van geld.

Van de totale $5,46 miljard aan overboekingen naar El Salvador in de eerste acht maanden van 2024, werd slechts $57,4 miljoen via cryptocurrency verzonden. Traditionele geldtransferbedrijven zoals Western Union blijven het meest gebruikte medium, goed voor 58,3% van de transacties, gevolgd door banken met 37,9% van het volume.

Daling in cryptotransacties

Het gebruik van cryptocurrency voor geldoverdrachten is de afgelopen jaren zelfs afgenomen. In 2022 bedroegen deze betalingen nog $84,8 miljoen, terwijl dit in 2023 daalde tot $59,5 miljoen. In 2024 is het bedrag nog verder gedaald. Ondanks de inspanningen van de regering, zoals de introductie van de Chivo-wallet en een airdrop van $30 in Bitcoin per burger, blijven Salvadoranen sceptisch.

Er lijkt een verband te zijn tussen de aanhoudende bearmarkt van crypto en het afnemende gebruik van crypto onder de bevolking. Mogelijk zal de adoptie toenemen als de koers van Bitcoin in de komende maanden stijgt. De tijd zal het leren.

President Bukele erkende onlangs dat de adoptie van Bitcoin voor betalingen en overboekingen minder succesvol is dan verwacht. Toch benadrukt hij de bredere voordelen van Bitcoin als wettig betaalmiddel, zoals het aantrekken van buitenlandse investeringen en het bevorderen van technologische innovatie in het land.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

BlackRock-CEO Larry Fink voorspelt grote toekomst voor Bitcoin
Kans op gigantische koersstijging van Bitcoin (BTC) tegen eind 2024 neemt toe
Bitwise-topman: “ETF-opties zullen Bitcoin-prijs wild doen bewegen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen