Bitcoin

El Salvador koopt 100 Bitcoin tijdens Black Friday

De president van El Salvador, genaamd Nayib Bukele, heeft laten weten dat het land gisteren opnieuw 100 Bitcoins heeft gekocht voor meer dan $5 miljoen. Dit deed hij nadat de prijs tot onder de $54.000 daalde.

Met de toevoeging van de 100 munten, bezit El Salvador nu in totaal 1.220 BTC, ter waarde van ongeveer $66,3 miljoen.


El Salvador blijft de dip kopen

In een tweet die hij op vrijdag plaatste zei de president van El Salvador dat hij 100 BTC tokens had gekocht, vlak na de wereldwijde crash als reactie op een nieuwe COVID-19-variant die in Zuid-Afrika werd ontdekt. De Bitcoin prijs is sinds zijn hoogste punt ooit van $69.000 al met 20% gedaald naar een prijs van $54.300 op het moment vann schrijven.

De eerste grote Bitcoin aankoop deed het land op 7 september. Toen kocht het 200 BTC voor een gemiddelde prijs van ongeveer $52.000. Vervolgens heeft het land steeds wat Bitcoin bijgekocht wanneer er een prijsdaling plaatsvond. Met de nieuwste aankoop meegeteld bezit El Salvador nu 1.220 BTC, ter waarde van $66,3 miljoen.

Sinds het land in juni voor het eerst wetgeving aankondigde die erop gericht was Bitcoin als wettig betaalmiddel te maken in El Salvador, heeft de president verschillende initiatieven gestart om Bitcoin steeds groter te maken. Onlangs liet hij zelfs weten dat hij een eigen Bitcoin stad wil gaan maken aan de voet van een vulkaan die gefinancierd moet gaan worden met $1 miljard aan Bitcoin-obligaties.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?