Bitcoin, Regulatie

El Salvador verwerpt voorstel van IMF om Bitcoin te laten vallen

De minister van Financiën van El Salvado heeft de vraag van het IMF, om Bitcoin als wettig betaalmiddel te laten vallen, verworpen.


Het geloof van de president van El Salvador in Bitcoin

Het IMF maakt zich grote zorgen over El Salvador. De zorgen gaan over de mogelijke economische risico’s van het gebruik van Bitcoin als wettig betaalmiddel. De IMF heeft een persverklaring uitgebracht waarin het El Salvador opriep om de Bitcoin als wettig betaalmiddel te laten vallen. In de verklaring heeft de raad van bestuur zorgen geuit over kwesties op het gebied van consumentenbescherming, integriteit, financiële stabiliteit en de bijbehorende fiscale onvoorziene omstandigheden.

De minister van Financiën van El Salvador, Alejandro Zelaya, verwierp echter het voorstel van het IMF. Hij verklaarde dat ze niet zullen worden tegengehouden door de internationale organisatie met betrekking tot het gebruik van Bitcoin in het land. Hij voegde eraan toe dat het land maatregelen had genomen die ervoor zorgen dat crypto gerelateerde activiteiten binnen het land voldoen aan alle financiële transacties en witwasregelgeving. Zelaya voegde er verder aan toe dat de Bitcoin soevereiniteit uitgeeft. Vandaar dat landen soeverein zijn en soevereine keuzes maken over het maken van hun beleid.

In 2021 erkende de president van El Salvador, Nayib Bukele, Bitcoin als wettig betaalmiddel. Hierdoor was zijn regering de eerste die Bitcoin als wettig betaalmiddel aannam. President Nayib Bukele heeft onlangs een plan aangekondigd om een ​​Bitcoin City aan de oceaan te bouwen. Deze city zou gevestigd worden aan de voet van een vulkaan. Als gevolg hiervan ontstond er een noodoproep onder beleidsmakers. Zij dachten dat het idee om van de Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken de natie zou kunnen blootstellen aan bepaalde risico’s. Voorbeelden hiervan zijn financiële instabiliteit.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De toekomst van Bitcoin als wettig betaalmiddel

De populariteit van cryptocurrencies blijft groeien. Door deze groei worden de digitale valuta’s steeds belangrijker in de economie vann verschillende landen. Zo wordt BTC razendsnel groot in Pakistan en Vietnam.

President Nayib Bukele verwierp de beweringen van het IMF met betrekking tot de juridische status van de Bitcoin. Hij voegde eraan toe dat de Bitcoin de komende jaren waarschijnlijk in waarde zal stijgen. Eerder voorspelde president Bukele dat de Bitcoin dit jaar de $100.000 zal bereiken. Daaraan voegde hij toe dat nog twee landen zich bij de huidige landen zouden kunnen aansluiten die de Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren.

Momenteel heeft geen enkele andere economie de Bitcoin als betaalmiddel aangenomen. Afhankelijk van het succes van president Bukele kunnen er echter andere landen zijn die geïnteresseerd zijn in het introduceren van Bitcoin als wettelijke betaalmiddel

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?