Dogecoin Nieuws

Elon Musk adviseert niet al je geld te investeren in crypto en Dogecoin

Twitter CEO Elon Musk adviseert crypto fans om niet al hun spaargeld te investeren in crypto en Dogecoin.

Elon Musk waarschuwt investeerders

Ik raad niemand aan om crypto te kopen of al zijn spaargeld te investeren in Dogecoin.

– Elon Musk

Op de CEO Council Summit van de Wall Street Journal in Londen, deelde Musk deze ongebruikelijke waarschuwing. Hij uitte zijn bezorgdheid over investeerders die al hun spaargeld in cryptovaluta, en in het bijzonder Dogecoin, zouden steken.

Een tegenstrijdige houding

Deze uitspraak contrasteert enigszins met zijn recente houding ten opzichte van cryptocurrency en Dogecoin.

Elon Musk heeft namelijk openlijk geopperd Dogecoin te integreren voor betalingen op Twitter en accepteerde DOGE zelfs als betaalmiddel voor het Twitter Blue-abonnement. Dogecoin, oorspronkelijk gecreëerd als een grap, heeft nu een marktkapitalisatie van $10 miljard, wat het een plek in de top 10 van cryptocurrencies oplevert.

Onlangs veranderde hij het iconische Twitter-logo, de “blauwe vogel”, in het Dogecoin-logo om zijn steun voor de memecoin te benadrukken. Echter, Musk’s uitgesproken steun voor Dogecoin leidde tot een omvangrijke rechtszaak van $258 miljard, waarin hij werd beschuldigd van het runnen van een piramidespel. Musk heeft in april bij de rechtbank aangedrongen om de rechtszaak te verwerpen.

In mei heeft hij Linda Yaccarino aangesteld als nieuwe CEO van Twitter, die naar verluidt ook een voorstander is van Dogecoin, evenals Shiba Inu.

De prijs van DOGE

Dogecoin (DOGE) wordt momenteel verhandeld boven de $0,07 grens. Desondanks bestaat het risico dat de munt, te midden van de aanhoudende onzekerheid in de cryptomarkt, kan zakken tot onder het steunniveau. Het handelsvolume heeft een dalende trend laten zien, wat kan duiden op verminderde belangstelling onder handelaren.

Na Musk’s uitspraak om niet in Dogecoin te investeren, daalde de DOGE-prijs met 3%. De 24-uurs fluctuatie varieerde tussen een dieptepunt van $0,0713 en een hoogtepunt van $0,0735. Ondertussen ervoer Bitcoin ook een daling van meer dan 2%, met een huidige handelsprijs van $26.760.

Dogecoin nieuws

Koersexplosie in aantocht voor Dogecoin?
Elon Musk’s invloed op Dogecoin: Een memecoin met serieuze potentie
Elon Musk: AI kan de mensheid ‘overnemen’ om wereldvrede te bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen