Bitcoin Nieuws

Elon Musk lacht om dramatische voorspellingen Jim Cramer

Niemand minder dan Elon Musk haalt op Twitter uit naar Jim Cramer, een zelfbenoemd investeringsexpert die regelmatig de headlines haalt vanwege zijn verkeerde voorspellingen. Jim Cramer is de host van het CBNC-programma Mad Money, waar hij regelmatig zijn mening over de financiële markten deelt. Niet lang geleden was hij nog bullish over het Amerikaanse Silicon Valley Bank, dat inmiddels is omgevallen.

Musk haalt uit

Vanwege zijn dramatische voorspellingen is er inmiddels bij wijze van grap een Inverse Cramer ETF begonnen. De ETF lanceerde op 2 maart en doet het sindsdien beter dan de S&P 500. Jim Cramer werd binnen de crypto-gemeenschap al regelmatig in de maling genomen om zijn dramatische voorspellingen, maar nu begint het serieus te worden. Je kunt nu dus letterlijk investeren in een financieel instrument dat het tegenovergestelde van Jim Cramer doet.

Inverse Cramer (oranje) versus S&P 500 (wit). Bron: Tradingview

In het verleden haalde Cramer regelmatig uit naar de Bitcoin-industrie, waardoor hij niet geliefd is binnen de gemeenschap. Om die reden is het voor de crypto-gemeenschap natuurlijk extra leuk als Cramer in de fout gaat en zeker als zijn Inverse Cramer ETF het beter doet dan de S&P 500.

Shibetoshi Nakamoto, een Dogecoin-influencer, besloot om op 16 januari bij wijze van grap te roepen dat Jim Cramer goed is in zijn baan. Elon Musk reageerde daarop met: “The Force is strong with inverse Cramer.” Waarmee ook Musk de zogenaamde investeringsexpert voor schut zet.

‘Investeer in Amerikaanse banken’

Een kleine maand geleden riep de CNBC-host zijn kijkers nog op om te investeren in het inmiddels omgevallen Silicon Valley Bank. Ripple’s Chief Technology Officer David Schwartz omschrijft dat als: “waarschijnlijk de slechtst mogelijke investering ooit.”

Afgelopen vrijdag deed Cramer er nog een schepje bovenop door de Federal Republic Bank te tippen als een “hele goede bank.” Enkele dagen later werd bekend dat de bank in lastig vaarwater zat en viel de aandelenkoers met 70 procent naar beneden.

De situatie was zelfs zo nijpend, dat Federal Republic Bank een reddingspakket van 30 miljard dollar nodig had om er weer bovenop te komen. Ook Eric Balchunas van Bloomberg merkt op dat de Inverse Cramer ETF het in zijn eerste dagen fantastisch doet, ondanks dat het zijn “legendarische Silicon Valley Bank call” niet meepakte.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten