Elon musk
Blockchain

Elon Musk: ”De wereldwijde recessie kan duren tot 2024”

De wereld kan tot voorjaar 2024 met een recessie blijven zitten, zo voorspelt Elon Musk nadat risicovolle assets een nieuwe klap krijgen.

Recessie tot voorjaar 2024

Nadat de Verenigde Staten (VS) een technische recessie zijn ingegaan met de BBP-gegevens van het derde kwartaal, blijft het debat doorgaan over hoeveel erger het kan worden.

Volgens Musk, die voorspelde dat de economie van de VS in een recessie terecht zou komen, is de kans groot dat een wereldwijde recessie aanhoudt. Musk werd op Twitter gevraagd hoe lang hij denkt dat de recessie zou duren. Daarin gaf hij aan dat hij denkt dat dit eerder jaren dan maanden gaat duren. Musk zei het volgende:

Het is gewoon gissen, maar waarschijnlijk tot de lente van ’24. Het zou zeker leuk zou zijn om een jaar te hebben zonder een verschrikkelijke wereldwijde gebeurtenis.

Nog steeds gevoelig voor macro-marktbewegingen, dook de Bitcoin gister onder de $19.000. Het zou tot de volgende halvering van de Bitcoin zou kunnen duren voordat de prijsontwikkeling een significante trendbreuk laat zien. De halvering staat momenteel gepland voor 1 mei 2024. Een on-chain analytics resource van Material Indicators merkte het volgende op:

Als het waar is, zal de helft van CT in een psychiatrische inrichting zitten.

Daggrafiek staat voor een maak-of-breek-moment

Onderzoek waarschuwde dat ‘de tijd opraakt’ om de dagelijkse Bitcoin-grafiek te redden van een ineenstorting. Volgens Matthew Hyland is een dagelijkse sluiting boven de $20.500 nu noodzakelijke. Hij zei het volgende:

Bitcoin heeft lagere highs gezien sinds juni. Het is onnodig te zeggen dat de druk er nu op ligt om hogere highs te maken boven de $20.500. De tijd dringt.

Eerder deze week wees Hyland op het gedrag van de relatieve sterkte index (RSI). Het kopieert mogelijk de laatste stadia van Bitcoin’s laatste halveringscyclus in 2018.

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren