Elon musk
Blockchain

Wil Elon Musk de Engelse voetbalclub Manchester United kopen?

Elon Musk zorgt opnieuw voor opschudding op Twitter door te tweeten dat hij de populaire voetbalclub Manchester United wil kopen.

Juridische strijd

Elon Musk, miljardair en CEO van Tesla zorgt opnieuw voor opschudding op Twitter Musk heeft via het platform laten weten dat hij de populaire voetbalclub Manchester United wil kopen. De topman van Tesla en SpaceX tweette dinsdagavond het volgende:

De 51-jarige miljardair is momenteel verwikkeld in een verhit juridisch geschil met Twitter voor het abrupt afzien van de aankoop van het bedrijf. Elon Musk heeft zijn juridische strijd tegen de sociale media-gigant opgevoerd omdat hij zijn zich terug wil trekken uit de miljardendeal.

De rijkste persoon ter wereld kondigde vorige maand aan dat hij afziet van de overname van Twitter. Musk geeft Twitter de schuld van het niet helder hebben van het aantal nepaccounts op zijn site. Elon Musk stuurt vaker dit soort tweets en het is onduidelijk of hij serieus van plan is om Manchester United te kopen.

De slechte prestaties van Manchester united

Manchester United, een van de grootste sportteams ter wereld, heeft de afgelopen jaren een moeilijke tijd doorgemaakt. De huidige eigenaar ervan is de Amerikaanse familie Glazer. Sinds 2013 is de Premier League-club niet meer kampioen geworden. Mede daarom komen de fans van het team vaak in opstand tegen de eigenaren van de club.

Manchester United begon het seizoen met een 2-1 nederlaag tegen Brighton eerder deze maand, en werd afgelopen weekend door Brentford verslagen met 4-0

In 2005 kochten de Glazers Manchester United voor 790 miljoen pond. Forbes schat dat de club een waarde heeft van ongeveer $4,6 miljard. De marktwaarde van Man United bedraagt $2,08 miljard.

Musk’s invloed op de cryptomarkt

Tesla heeft onlangs 75% van zijn Bitcoin voorraad verkocht. Die voorraad had eind 2021 een waarde van bijna $2 miljard.

Het bedrijf verklaarde dat het contant geld had gekocht met de $936 miljoen aan Bitcoin verkopen. Het afgelopen jaar zorgde Elon Musk ervoor dat de prijzen van cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE), flink schommelden.

Musk is een van de meest prominente voorstanders van cryptocurrencies. Musk zijn posts op sociale media hebben veel invloed gehad op de activiteiten rondom de crypto markt.

Blockchain nieuws

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?