Elon Musk
Dogecoin

Elon Musk wordt bedreigd met bizarre Dogecoin rechtszaak van 258 miljard dollar

Elon Musk staat bekend als een groot voorstander van Dogecoin en dat kan hem nu weleens heel duur komen te staan. De miljardair is namelijk samen met zijn bedrijven SpaceX en Tesla aangeklaagd voor 258 miljard dollar aan schade voor zijn “participatie” in een crypto-piramidespel met Dogecoin.

Meer dan 34 keer de waarde van alle Dogecoin

De schadeclaim is een onvoorstelbare factor 34 groter dan de huidige market cap (totale waarde) van alle Dogecoin. Al deze tokens zijn op dit moment namelijk 7,5 miljard dollar waard. Ook is de claim bijna drie keer zo hoog als de all-time high market cap van 88,68 miljard dollar van de token van midden 2021. De aanklager beweert dat Elon Musk zijn positie als rijkste man ter wereld heeft misbruikt om de Dogecoin koers te manipuleren en daarvan te profiteren.

Aanklager Keith Johnson claimt dat Elon Musk en zijn bedrijven zichzelf onrechtmatig verrijkt hebben met 86 miljard dollar als gevolg van fraude, vals adverteren en misleidende praktijken. Johnson claimt dat hij en de andere deelnemers van de aanklacht ongeveer 86 milajrd dollar verloren zijn tussen mei 2021 en juni 2022. Johson wil dat bedrag plus 172 miljard dollar aan overige schade en kosten.

Tesla en Dogecoin

In januari kondigde Elon Musk nog aan dat zijn autobedrijf Tesla zou beginnen met het accepteren van Dogecoin voor merchandise. In mei werd ook SpaceX aan dat rijtje toegevoegd. De aanklager wil de handel in Dogecoin ook kwalificeren als gokken in de staat New York en beschuldigt Musk ervan dat zijn bedrijven de gokwetten van de staat hebben overtreden.

De aanklagers willen er ook voor zorgen dat Musk, zijn bedrijven en andere niet-gelicenseerde professionals nog advertenties, marketing of andere vormen van promotie voor Dogecoin mogen exploiteren. De kans van slagen voor een rechtszaak als deze zijn klein, maar het zou voor de industrie een goede zaak zijn als dit soort grappen niet meer zoveel aan dacht krijgen. Het valt niet te ontkennen dat Musk met zijn grappen veel mensen in Dogecoin heeft gepraat.

Dogecoin nieuws

Waarom stijgt de Dogecoin koers plotseling met 18 procent?
Crypto whales kopen voor miljoenen aan Dogecoin
Crypto analist: ‘Dogecoin kan meer dan 500% stijgen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?