Twitter, X
Blockchain

Elon Musk’s X verwijdert crypto-emoji’s en zorgt voor opschudding in de cryptogemeenschap

Elon Musk’s socialemediaplatform X heeft opnieuw voor opschudding gezorgd in de crypto-community. Dit door verschillende crypto-emoji’s, waaronder de Bitcoin-emoji, te verwijderen. De betreffende emoji’s waren al meer dan 4 jaar geleden geïntroduceerd en hiermee in gebruik.

De redenen voor het verwijderen van de crypto-emoji’s blijven echter momenteel nog onduidelijk. Dit laat de cryptogemeenschap op X met vele vragen achter. Meerdere berichten bevestigen dat X op 25 juli de Bitcoin-hashtag-emoji en enkele andere crypto-emoji’s heeft verwijderd.

Reacties uit de Cryptogemeenschap

De crypto-community reageerde op hun beurt snel op het nieuws, waarbij veel voorstanders van de industrie hun teleurstelling uitten over het verdwijnen van de emoji’s. Eleonor Genova, hoofd communicatie bij Nexo, zei: “Vrijheid en vrijheid van meningsuiting zijn fundamentele redenen waarom velen van ons Bitcoin omarmden. Hoewel het ogenschijnlijk klein is, vertegenwoordigt de Bitcoin-emoji een groots idee, net als het vredesteken, dat een rol speelde bij het beëindigen van oorlogen.”

Genova benadrukte de “dringende behoefte aan een onafhankelijk, universeel digitaal symbool” en suggereerde dat deze verantwoordelijkheid nu bij Unicode ligt. Ze noemde het onacceptabel dat er meerdere emoji’s zijn gerelateerd aan geld en dollars, terwijl er geen enkele is voor een community die “jarenlang onder de loep is genomen en er toch in is geslaagd om de wereldwijde economie binnen slechts 15 jaar te transformeren.” Volgens haar is Bitcoin “niet alleen een bezit; het is een revolutie die erkenning verdient.”

Impact op de Cryptomarkt

Te midden van de verwijdering van de crypto-emoji’s speculeerden sommige waarnemers in de sector dat dit een negatieve invloed op de prijs van Bitcoin zou kunnen hebben. De verwijderingen waren echter niet exclusief voor BTC. Andere munten, zoals Cronos en BNB, zagen ook hun hashtags van X verdwijnen nadat ze in 2020 waren toegevoegd.

Historie en Timing

De Bitcoin-emoji werd officieel geïntroduceerd door X-medeoprichter Jack Dorsey in februari 2020, toen Bitcoin werd verhandeld voor ongeveer $ 10.000, volgens gegevens van CoinGecko.

De timing van de zet heeft sommige waarnemers verbaasd, omdat het precies gebeurde toen de Bitcoin 2024-conferentie begon in Nashville, Tennessee, op 25 juli. De conferentie zal een aantal belangrijke sprekers hebben, waaronder de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Trump, die zichzelf een pro-crypto kandidaat noemt, zal op 27 juli spreken op de conferentie.

Speciale Emoji voor MAGA

Voordat Musk de crypto-emoji’s van X verwijderde, voegde hij op 18 juli een speciale emoji toe voor de memecoin met Trump-thema, MAGA (TRUMP). De MAGA-emoji, die de voormalige president met zijn vuist in de lucht toonde, is ook van X verwijderd. Musk deelde deze emoji kort nadat Trump een moordpoging in Pennsylvania had overleefd en verklaarde zijn volledige steun voor Trump als presidentskandidaat.

Met deze ontwikkelingen blijft de cryptocurrency-community in afwachting van verdere verklaringen en mogelijk herstel van de geliefde crypto-emoji’s.

Blockchain nieuws

Crypto-ondernemers willen nieuwe digitale landen oprichten: Is dit de toekomst?
Hut 8 breidt samenwerking met Bitmain uit en lanceert krachtige ASIC-miner met vloeistofkoeling
Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering