Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Enorme Airdrop en AXS staking Axie Infinity prijs omhoog schieten

De prijs van Axie Infinity is vandaag naar een recordhoogte van meer dan $118 gestegen. Deze koersstijging werd veroorzaakt door een enorme airdrop en de lancering van staking voor AXS-token.


Waarom stijft de Axie Infinity prijs?

Axie Infinity is een op de blockchain gepasseerde game dat in de loop van 2021 flink in populariteit is gestegen. Het spel is zo populair omdat de spelers geld kunnen verdienen wanneer ze het spel spelen.

De recente prijsstijging wordt echter veroorzaakt door andere factoren. Zo is er een staking-functie aangekondigd voor de AXS-token en komt er een grote airdrop voor vroege investeerders. Dit heeft de AXS prijs vandaag met meer dan 30% laten stijgen.

AXS 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

De AXS staking-functie

Het staken van crypto tokens wordt steeds populairder onder investeerders. Bijna elke token die een dergelijke functie toevoegde heeft zijn prijs zien stijgen. Om zijn gebruikers tegemoet te komen heeft Axie op 30 september ook een staking-functie mogelijk gemaakt. De community heeft deze mogelijkheid met beide handen aangepakt. Investeerders hebben in twee dagen tijd al meer dan 10 miljoen AXS gestaked.

Het zijn trouwens niet alleen kleine crypto investeerders die hun tokens staken. Tweets laten namelijk zien dat ook andere gamingplatforms, waaronder Yield Guild Games hun AXS-tokens zullen staken.


De Axie Airdrop

Een andere reden voor de recente koersstijging was de airdrop van deze week. Axie heeft gebruikers beloond die vóór 26 oktober 2020 al eens op Axie hebben gespeeld. Volgens het team heeft Axie 800.000 AXS tokens verdeeld over ongeveer 10.000 gebruikers. Het aantal tokens dat een gebruiker heeft gekregen ligt aan hoe actief ze waren.

Eén zeer actieve gebruiker, genaamd Arctic heeft zelfs 4905 tokens ontvangen, ter waarde van bijna $500.000. Andere, minder actieve gebruikers hebben bijvoorbeeld 60 tokens ontvangen, wat nog altijd meer dan $4.000 waard is.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten