Bitcoin

“Er staan 3 Bitcoin automaten bij de fabrieken van Tesla”

LibertyX beweert dat er drie Bitcoin-geldautomaten zijn geplaatst bij de Tesla fabrieken, maar Elon Musk ontkent.


Een vreemde situatie

Een discussie over drie Bitcoin geldautomaten bij Tesla fabrieken, heeft Twitter stomverbaasd.

Will Reeves, de CEO van Bitcoin app Fold, tweette zaterdag dat er een Bitcoin-geldautomaat is bij een Tesla-fabriek. Het bedrijf LibertyX, de makers van Bitcoin-geldautomaten, reageerde hierop en beweerde dat er in zelfs drie Bitcoin-geldautomaten zijn bij drie giga-fabrieken in de VS. Ondanks dat zegt de CEO van Tesla. Elon Musk dat dit niet klopt.

Het lijkt erop dat de verwarring is ontstaan over het feit dat de Bitcoin-geldautomaten niet speciaal voor Bitcoin zijn gemaakt. Volgens LibertyX-medewerker LibertyX_Chris op Reddit waren het tot voor kort gewone geldautomaten. Zodra de geldautomaten zijn verzonden, kunnen ze worden geüpgraded om extra functies te bieden, zoals de mogelijkheid om Bitcoin te kopen.


Ja, het is echt waar er zijn Bitcoin automaten

“Ja, het is echt. Drie traditionele geldautomaten die we hebben geüpgraded om ook Bitcoin te verkopen staan bij de fabrieken. Deze automaten zijn alleen voor werknemers (en mogelijk bezoekers als ze weer openstaan voor rondleidingen), ”zei LibertyX_Chris op Reddit.

De geldautomaten bieden Bitcoin aan tegen een vergoeding van 8%. Bij de automaten kun je nu alleen nog Bitcoins kopen maar de medewerker vertelt dat men er spoedig ook Bitcoins kan verkopen.


0,25 BTC is niet genoeg

Volgens Chris Yim, de CEO van LibertyX, vond de upgrade van traditionele geldautomaten pas een paar maanden geleden plaats. Dit zou kunnen verklaren waarom Musk het niet weet. “Dit is een man die tegelijkertijd elektrische auto’s bouwt, een tunnel graaft en auto’s de ruimte in stuurt – hoewel hij zelf 0.25 BTC bezit.”

“Elon, 0,25 BTC is niet genoeg, en nu je Bitcoin kunt kopen bij de 3 van je fabrieken, hoef je niet eens de deur uit”, zei LibertyX op Twitter.

Het is echter nog maar de vraag of Elon Musk zijn geld in Bitcoins gaat stoppen.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC