Bitcoin

Er zijn nu in totaal 25.000 Bitcoin miljonairs

Er zijn op dit moment heel veel Bitcoin miljonairs. Maar hoeveel zijn dit er nou precies? In dit artikel kijken we hoeveel mensen steenrijk zijn geworden door de digitale valuta.


Hoe vind je een Bitcoin miljonair

In een periode van iets meer dan 10 jaar tijd is de prijs van de Bitcoin gestegen van minder dan 1 cent tot bijna $20.000. Het is dan ook niet raar dat het sommige mensen daardoor steenrijk heeft gemaak. Wat echter niet zo duidelijk is, is hoeveel geluksvogels de jackpot hebben gewonnen.

Eén van de eenvoudigste manieren om dit te controleren, is door te kijken naar het aantal Bitcoin miljonairs. Met andere woorden, iedereen die ten minste $1 miljoen aan Bitcoin bezit.

Het is echter lastig om een exact getal te geven aan hoeveel Bitcoin miljonairs er zijn. Maar hier is wat we wel weten.

Aangezien de Bitcoin een openbaar grootboek heeft, zou het vastleggen van het aantal Bitcoin miljonairs een eenvoudige kwestie moeten zijn. Je zou namelijk het aantal Bitcoin adressen dat meer dan $1 miljoen aan Bitcoin bevat kunnen controleren. Tegen de huidige prijs van de Bitcoin betekent dit dat iedereen die ten minste 56,5 Bitcoin bezit, kan worden beschouwd als een Bitcoin miljonair.

Echter, zo makkelijk als het hierboven beschreven wordt is het niet. Er zijn namelijk veel gedeelde Bitcoin wallets, bijvoorbeeld van exchanges. Daarnaast hebben veel grote investeerders juist meerdere verschillende wallets. Dit betekent dat we niet zomaar kunnen aannemen dat 1 adres het zelfde is als 1 persoon.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Dus hoeveel Bitcoin miljonairs zijn er?

Volgens gegevens van BitInfoCharts zijn er momenteel 25.031 Bitcoin adressen met een saldo van $1 miljoen of meer. Echter is het dus zo dat een aantal Bitcoin investeerders meerdere adressen kan hebben die samen meer dan $1 miljoen bedragen.

Er zijn ongeveer 214.000 adressen met een waarde van meer dan $100.000 aan Bitcoin. Daarnaast zijn er nog 1.140.331 adressen met een waarde van ten minste $10.000. In totaal kan van de 16 miljoen adressen die door BitInfoCharts worden gevolgd, slechts 0,16% als miljonair worden beschouwd.

Ter vergelijking, er zijn ongeveer 18,6 miljoen individuen met een nettowaarde van $1 miljoen of meer in de Verenigde Staten, wat overeenkomt met ongeveer 5,7% van de volwassen bevolking.

Als zodanig zijn er ongeveer 35 keer minder Bitcoin miljonairs in verhouding tot het aantal Bitcoin gebruikers dan er volwassen miljonairs zijn in Amerika.


De ultra rijken

Ongeveer 1 op de 7,4 Bitcoin miljonairs bezit meer dan $10 miljoen aan Bitcoin. Terwijl er meer dan 300 adressen zijn met meer dan $100 miljoen aan waarde. Afgezien daarvan zouden momenteel elf adressen in aanmerking komen voor de Bitcoin miljardair-club. Het rijkste adres dat momenteel bestaat, heeft een saldo van 141.452 Bitcoin, met een waarde van ongeveer $2,47 miljard. Dit adres is de cold wallet van de in Singapore gevestigde crypto valuta exchange Huobi, wat betekent dat het is gevormd uit de deposito’s van mogelijk duizenden Huobi gebruikers.

Met zo weinig Bitcoin miljonairs is het duidelijk dat de Bitcoin een betere verdeling kent dan veel fiat-valuta’s, wat bijdraagt aan een meer gelijkmatige spreiding van de crypto rijkdom.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom