Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

ETH-prijs daalt tot dieptepunt van drie weken

Ether blijft lager handelen in de schaduw van Bitcoin in de dagen voorafgaand aan zijn voorraadverpletterende hard fork-evenement. De prijzen van Ethereum (ETH) daalden namelijk op 20 juli samen met de daling van Bitcoin (BTC) tot onder de $30.000.


Dieptepunt van $1.720

De ETH/USD-wisselkoers daalde met 5,41% tot een intraday-dieptepunt van $1.720. Dit is ongeveer $400 boven de hoogste prijs ooit in 2018, wat zou moeten dienen als een belangrijk psychologisch ondersteuningsniveau. 

Het bod van het paar was zondag gestegen tot $1.994 op Coinbase. Ondertussen leek de prijsactie opvallend veel op die van Bitcoin. De crypto piekte op zondag op $32.450, maar werd later tijdens de dinsdagsessie gecorrigeerd tot slechts $29.507.

Bitcoin-prijstrends blijven de tussentijdse bias van Ethereum beïnvloeden. Bron: TradingView

De duik volgde ook op het vertrek van de mede-oprichter van het Ethereum-netwerk, Anthony Di Iorio, uit de cryptocurrency-industrie. Dit was deels vanwege zorgen over de persoonlijke veiligheid. Di Iorio, die waarschijnlijk een grote Ether-houder is, liet Bloomberg in een exclusief interview doorschemeren dat hij zijn hele crypto-gerelateerde bezit zou liquideren, zonder specifiek de native token van de Ethereum-blockchain te noemen. Hij zei hierover het volgende:

“Crypto is echt een klein percentage van wat de wereld nodig heeft. Ik wil diversifiëren om geen crypto-man te zijn, maar een man te zijn die complexe problemen aanpakt.”


Hard fork FOMO afgestoten?

De laatste sell-off kwam aan de oppervlakte ondanks de aanstaande netwerkupgrade van Ethereum. De grote update, ook wel London hard fork genoemd, is een volgende stap van het veranderen van Ethereum in een sneller en schaalbaar proof-of-stake-netwerk van een energie-intensief proof-of-work-netwerk.

Maar de meest spraakmakende functie in de komende hard fork is deflatie. De upgrade verwacht een deel van de basisvergoeding die aan miners wordt betaald te verbranden. Dit zorgt ervoor dat het aanbod van Ether wordt verminderd. Crypto-educatieplatform CoinMonk merkte in maart op dat de Londense hardfork-upgrade idealiter 1 miljoen ETH in 365 dagen zou kunnen verbranden. Dit komt overeen met bijna één procent van het netwerk.

Grayscale, een beleggingsonderneming in digitale activa, schreef in februari ook in een rapport dat deflatoire dynamiek extreem positief zou blijken te zijn voor de Ether-prijzen. ETH/USD steeg met bijna 180% naar zijn recordhoogte van $4.385 nadat het rapport uitkwam.


Traders verkopen ETH en BTC uit angst voor Federal Reserve

De laatste neergang in de Ethereum-markten heeft geleid tot ernstige zorgen over het vermogen van de Londense hard fork om bullish bias tegen te houden. Analisten van TradingView zeiden bijvoorbeeld in hun tijdlijnupdates dat de inflatiedruk van de Amerikaanse markten het neerwaartse sentiment van ETH/USD zou kunnen hebben versterkt.

Ethereum is met meer dan 60% gecrasht ten opzichte van zijn recordhoogtes. Bron: TradingView

Het Amerikaanse Labor Department heeft vorige week zijn Consumer Price Index (CPI) verslag van juni vrijgegeven. Uit de meest recente gegevens blijkt dat de inflatie in de VS in juni met 0,9% is gestegen tot 5,4%, het snelste vlak voor de financiële crisis van 2008. De prijzen van Bitcoin en Ether daalden nadat het rapport was vrijgegeven.

“Normaal gesproken wordt cryptocurrency door beleggers in digitale activa gezien als een afdekking tegen inflatie”, schreven analisten van TradingView. Ze voegden eraan toe:

“In dit geval zijn de gegevens zelf echter minder belangrijk dan wat de Federal Reserve zou kunnen doen als reactie op die gegevens. Traders begonnen crypto’s zoals Ethereum en Bitcoin te verkopen uit angst dat de voortdurend stijgende inflatie de Fed ertoe zou aanzetten haar kwantitatieve versoepeling terug te nemen.”


Toch bullish sentiment

Maar niet iedereen is bearish. Konstantin Anissimov, uitvoerend directeur van de CEX.IO-beurs, verwacht bijvoorbeeld dat Ether-prijzen $3.000 zullen bereiken na de Londense hard fork.

“Zoals de zaken er nu voorstaan, heeft de Federal Reserve de omvang van haar balans vanaf begin 2020 vergroot tot meer dan $ 8 biljoen. Dit is een substantiële stijging”, zei hij. Anissimov voegde eraan toe dat de verlaagde prijzen op de cryptocurrency-markten een kans zijn voor beleggers tegen de neergeslagen veilige havens in traditionele markten.

“Marktbeleggers zouden de coins met korting kunnen verzamelen terwijl ze vertrouwen op hun vermogen om als de juiste afdekking te dienen tegen de inherente inflatie. Beide coins met de hernieuwde opkoopacties zullen waarschijnlijk nieuwe prijsniveaus opnieuw testen op respectievelijk $45.000 en $3.000.”


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten