federal reserve, dollar
Altcoin

Ethereum, Cardano en Dogecoin crashen na aankondigingen Fed

Cryptocurrencies hebben opnieuw een daling ervaren na de invoering van regelgevende maatregelen vorige week en de recente aankondiging van de Amerikaanse Federal Reserve over het bijdrukken van bankbiljetten. De markt heeft aanzienlijke verliezen geleden, waarbij altcoins de grootste klappen hebben gekregen.

Altcoins verliezen waarde

In de afgelopen week heeft Cardano (ADA) de grootste daling binnen de top tien cryptocurrencies ervaren. De waarde van de munt is in een week tijd met maar liefst 22% gedaald. Binnen de afgelopen 24 uur alleen al is de prijs van ADA met 7% gedaald. Andere grote verliezers van deze week zijn Binance’s BNB-token (-10,3%), Polygon (-22%) en Dogecoin (-9,5%).

Bitcoin (BTC) heeft ook te maken gehad met een scherpe daling, waarbij de prijs woensdagochtend onder de $25.000 zakte. De marktkapitalisatie van de grootste cryptocurrency is in de afgelopen week met 6% gedaald.

Cryptomarkt verliest $40 miljard in 1 dag tijd

De gegevens tonen aan dat de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt in de afgelopen 24 uur met 4,2% is gedaald, wat neerkomt op ongeveer $40 miljard. Ethereum (ETH) is met 6,4% gedaald en heeft een dieptepunt bereikt van drie maanden, met een waarde van ongeveer $1.630. Op de wekelijkse basis is ETH meer dan 11,3% gedaald. Deze negatieve trend in de cryptomarkt wordt versterkt door de onzekerheid rond het standpunt van de Amerikaanse Federal Reserve met betrekking tot renteverhogingen.

Tarieven van de Federal Reserve en de impact op de cryptomarkt

Tijdens de recente vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) heeft de Amerikaanse centrale bank besloten om haar rente en benchmarkrente ongewijzigd te laten. Echter, beleggers in de cryptomarkt krijgen slecht nieuws te horen, aangezien de Fed heeft laten doorschemeren dat er tegen het einde van het jaar mogelijk renteverhogingen zouden kunnen plaatsvinden.

Impact van renteverhogingen op de cryptomarkt

De mogelijke renteverhogingen hebben een directe impact op de cryptomarkt. Hogere rentetarieven verhogen de financieringskosten en maken krediet duurder. Dit kan leiden tot een vermindering van de ruimte voor loon- en bedrijfsgroei, wat op zijn beurt de aantrekkelijkheid van cryptocurrencies kan verminderen. Beleggers kunnen ervoor kiezen om hun geld te verplaatsen naar traditionele beleggingen, zoals aandelen of staatsobligaties, die profiteren van hogere rentetarieven.

De cryptomarkt zal waarschijnlijk gevoelig blijven voor de ontwikkelingen rondom renteverhogingen. Dit is waarom beleggers zullen de acties van de Federal Reserve nauwlettend in de gaten houden en anticiperen op mogelijke verdere aankondigingen die de markt kunnen beïnvloeden.

Het is belangrijk op te merken dat de cryptomarkt ook beïnvloed wordt door andere factoren, zoals regelgeving en marktsentiment. De combinatie van deze verschillende elementen zal de toekomstige koers van de cryptomarkt bepalen.

Altcoin nieuws

Crypto analist verkocht Ethereum en Bitcoin voor deze altcoin
Top 3 best presterende cryptomunten van deze week
Enorme dump in aantocht? $3 miljard aan altcoins komen vrij
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC