Ethereum logo, Ether
Ethereum

Ethereum ETF-lancering dichterbij dan ooit na nieuwe indieningen

De vraag wanneer de Verenigde Staten zijn Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) mag lanceren houdt nog altijd de gemoederen flink bezig in het cryptoland. Al een tijdje lijkt een lancering akelig dichtbij, maar blijft het onzeker wanneer het langverwachte debuut daadwerkelijk plaats zal vinden.

Na een tweede feedbackronde hebben de ETF-uitgevers nu nieuwe versies van hun S-1 registratieverklaringen ingediend, wat de laatste obstakel voor een lancering vormt. Experts lijken het erover eens te zijn dat volgende week het moment aan zal breken.

Nieuwe S-1 ETH indieningen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) keurde iets minder dan zeven weken geleden een totaal van acht verschillende Ethereum spot ETF-aanvragen goed. Om precies te zijn werden de zogeheten 19b-4 aanvragen goedgekeurd, wat een cruciale eerste stap markeert in het proces tot lancering. Om de beurs te betreden dient er ook overeenstemming te zijn bereikt over de S-1 aanvraag, en dat is waar de afgelopen weken aan gewerkt wordt.

Twee weken geleden had de toezichthouder laten weten nog niet helemaal tevreden te zijn met de S-1 registratieverklaringen. Voor de tweede keer in het proces werden kleine aanpassingen vereist, dit keer met een deadline van 8 juli.

Gisteren moesten de ETF-uitgevers dus herziene versies van hun papierwerk inleveren, en uit indieningen bij de SEC blijkt dat iedereen dit keurig op tijd heeft gedaan. 

Ethereum ETF’s over iets meer dan een week?

Geen van de S-1 indieningen bevatte details over de geplande vergoedingen die gehanteerd zullen worden. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas schreef op socialmediaplatform X dat dit simpelweg komt doordat de SEC dit nog niet heeft vereist van de uitgevers.

Balchunas suggereerde dat er nog een laatste ronde met updates zal komen waarbij de vergoedingen worden opgenomen, ‘’en dan is het tijd om van start te gaan’’.

Balchunas en zijn collega James Seyffart had eerder nog hun zinnen gezet op 2 juli voor de lancering van de ETH-fondsen. Vooralsnog hebben de experts nog geen nieuwe datum naar buiten gebracht,omdat zij nog niet weten ‘’wat het plan van de SEC is’’. In zijn X-post laat hij zijn bijna 311.000 volgers weten dat 18 juli voor nu zijn beste gok is.

Nate Geraci, president van de ETFStore, liet vorige week ook al weten een lancering te verwachten in de week van 15 – 19 juli.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen