Ethereum stijgt
Ethereum

Ethereum koers zakt fors, maar analist verwacht herstel tot $10.000

De Ethereum koers is de afgelopen weken flink gedaald. In iets meer dan drie maanden tijd verloor de munt 40 procent van zijn waarde. Ondanks deze forse daling blijft analist Alan Santana optimistisch over de toekomst van Ethereum. Hij verwacht zelfs dat de prijs boven de $10.000 kan stijgen zodra de markt zich herstelt.

Ethereum in moeilijkheden: Dalende prijs en bearish signalen

Santana waarschuwt dat Ethereum zich in een uitdagende positie bevindt, waarbij het herstel dat sinds juni 2022 plaatsvond, lijkt te stagneren. Bovendien presteren de recent gelanceerde Ethereum ETF’s teleurstellend. Volgens Santana markeert de huidige neerwaartse trend de zwaarste correctie sinds januari 2022, het begin van de laatste bear market.

Wat extra zorgwekkend is, is dat Ethereum meerdere belangrijke ondersteuningsniveaus heeft doorbroken. Hierdoor ontstaat er ruimte voor verdere prijsdalingen. Santana stelt dat de volgende steunzone tussen de $1.750 en $1.550 ligt, wat overeenkomt met het niveau waarop Ethereum in oktober 2023 handelde voordat het een opwaartse beweging inzette.

Daarnaast wijst de Relative Strength Index (RSI) op een vierjarige bearish divergentie, wat volgens Santana een sterk signaal is dat de prijs van Ethereum mogelijk nog verder kan zakken.

Institutionele druk

Volgens Santana dragen institutionele investeerders ook bij aan de neerwaartse druk op de prijs van Ethereum. Vooral de invloed van Ethereum spot-ETF’s is hierbij opvallend. Hoewel deze producten een groeiende interesse van institutionele beleggers vertegenwoordigen, creëren ze tegelijkertijd extra druk op de markt.

Een rapport van CNF van 6 september toonde aan dat er een netto-uitstroom van $5,984 miljoen was uit Ethereum spot-ETF’s, wat duidt op een afnemend vertrouwen in de korte termijn vooruitzichten van de cryptomunt.

Ethereum kan $10.000 bereiken

Ondanks de huidige onzekerheid blijft Santana optimistisch over de lange termijn. Hij verwacht dat zodra de markt het dieptepunt heeft bereikt en het sentiment verbetert, de koers van Ethereum weer sterk zal stijgen.

Volgens Santana kan de prijs tijdens de volgende opwaartse fase zelfs de grens van $10.000 doorbreken. Toch waarschuwt hij dat het nog enkele maanden kan duren voordat de markt zich voldoende heeft hersteld.

Start nu op Kraken, de veiligste en meest betrouwbare crypto-beurs

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Ethereum nieuws

Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Waarom presteren Bitcoin en Solana beter dan Ethereum?
Ethereum nadert bodem ten opzichte van Bitcoin, zegt populaire analist
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins