Ethereum Miners verdienen $500.000 in slechts één uur

Ethereum-miners profiteren in toenemende mate van de transactiekosten naarmate deze blijven toenemen.


Recordinkomsten

Volgens crypto-analyseplatform Glassnode hebben miners op de Ethereum-blockchain een nieuw record gevestigd door in slechts één uur tijd een half miljoen dollar aan transactiekosten te verdienen.

Hoewel recordinkomsten ongetwijfeld een welkome prestatie zijn voor miners, heeft de Ethereum-community al geruime tijd zijn bezorgdheid geuit over de constant groeiende transactiekosten. Zoals Decrypt meldde, erkennen zowel Ethereum-supporters als rivalen dat de vergoedingen uit de hand lopen, maar er is geen duidelijke oplossing.


Nadelen van recordinkomsten?

“Voorspelling: Ethereum-GAS-vergoedingen verpesten Defi voor normale gebruikers”, tweette ShapeShift CEO Erik Voorhees. Hij voegde eraan toe dat dit ontwikkelaars ertoe zou kunnen aanzetten om op andere compatibele platforms te gaan bouwen.


Betalingsapplicaties de oplossing?

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, erkende het probleem vandaag op Twitter, maar herhaalde zijn standpunt dat Ethereum-gebruikers technologie van laag twee zouden moeten gebruiken om het probleem te omzeilen.

“Mijn antwoord op degenen die zeggen dat de GAS-kosten te hoog zijn, nou, dan zouden meer mensen betalingen rechtstreeks via zksync / loopring / OMG moeten accepteren,” zei hij.


De ETH gaskosten blijven stijgen

Half juli werd er al gemeld dat het netwerk van Ethereum een ​​nieuwe dagelijkse recordhoogte van 74 miljard GAS gebruikte. Sindsdien is dat cijfer al gegroeid tot 79 miljard GAS en het blijft stijgen, volgens Etherscan.

Hoewel er limieten zijn aan de totale waarde van transactiekosten die in één blok in de blockchain kunnen worden opgenomen, blijven Ethereum-miners ze verhogen. In juni verhoogden ze de limiet van 10 miljoen naar 12,5 miljoen, waar het nu staat.


Groei van 260 megabytes

Maar het uitbreiden van de capaciteit van de Ethereum-blockchain heeft een ongewenste bijwerking. Het zorgt ervoor dat het netwerk te snel opgeblazen wordt. Glassnode merkte op dat de blockchain van Ethereum nu groeit met een snelheid van 260 megabytes per dag.

“Dat is verdubbeling sinds het begin van het jaar. En 40% hoger dan de huidige groeisnelheid van de blokchain van Bitcoin – die een ATH (186 MB per dag) heeft, ”tweette het platform gisteren.

Ethereum is misschien de plek waar alles gebeurt, maar is het netwerk wel duurzaam genoeg?