Ethereum

Ethereum-netwerk vernietigt $485K ETH per uur na hard fork

Elke minuut wordt er ongeveer 2,93 ETH, ter waarde van $8.100 vernietigd via het nieuwe mechanisme dat op 5 augustus is geïntroduceerd door de London hard fork.


$4 miljard per jaar vernietigd

De langverwachte London hard fork ging gisteren live en luidde de EIP-1559-upgrade in die de transactiekosten aanpaste. Een deel van die aanpassing introduceerde een mechanisme dat elke transactie een klein beetje ETH-tokens vernietgid.

De totale hoeveelheid vernietigde ETH-tokens sinds de upgrade live ging, is ongeveer 4221 ETH. Etherchain meldt een gemiddelde ‘burn-snelheid’ van 2,93 ETH per minuut. Dit komt neer op $8.100 per minuut, of ongeveer $485.000 aan ETH die elk uur in rook opgaat.

Gegevens ETH transacties na hard fork – Bron: Etherchain

Als je de burn rate per minuut bekijkt is het misschien niet heel veel, maar als je verder gaat rekenen zie je pas echt wat voor invloed het op het netwerk zal hebben. Als de burn-rate hetzelfde blijft zou het namelijk betekenen dat er elke week bijna 30 duizend ETH-tokens, ter waarde van $82 miljoen vernietigd zullen worden. Dat zou betekenen dat er elk jaar voor meer dan $4 miljard aan ETH-tokens vernietigd worden. Het kan bijna niet anders dan dat dit zal zorgen voor een schaarser wordende token.