Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De Ethereum prijs heeft een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt van $326. We kunnen drie belangrijke redenen aanwijzen die hebben gezorgd voor de enorme prijsstijging van de afgelopen tijd.
Sinds begin 2020 zorgde de hype rond Ethereum 2.0, ervoor dat de vraag naar ETH tokens steeg. Door ETH 2.0 zullen gebruikers hun tokens kunnen gaan staken, wat inhoudt dat gebruikers rente voor het vastzetten van hun Ethers. Het Ethereum netwerk heeft straks geen miners meer nodig om transacties te verwerken. In plaats daarvan verwerken gebruikers met ETH tokens de gegevens en informatie via het staken van tokens. In ruil daarvoor ontvangen ze een beloning (rente).
Na de zogenaamde “Black Thursday”-correctie op 13 maart, toen de ETH prijs kort onder de $90 daalde, begon de DeFi-markt snel uit te breiden. Toen nieuwe protocollen, zoals Compound, hun systemen introduceerden, nam de vraag naar gedecentraliseerde financiering nog verder toe. In mei was er nog minder dan $1 miljard opgesloten in DeFi-platforms. Op 26 juli is er al meer dan $3,75 miljard vergrendeld via verschillende DeFi-protocollen.
Het optimisme rond DeFi en Ethereum 2.0 leidde er uiteindelijk toe dat Ethereum spot- en optiemarkten een recordvolume behaalde. Sinds de start van het tweede kwartaal is de ETH-optiemarkt voortdurend gestegen naar nieuwe hoogtepunten als je kijkt naar handelsactiviteit. Daarnaast zagen we de prijs ook omhoog schieten.
het cryptobedrijf Santiment vertelt dat ETH voor de 42e keer in de geschiedenis boven de $300 uitbrak. Een stijging tot boven de $350 zou volgens onderzoekers heel belangrijk zijn. Dit omdat dit in het verleden slechts drie keer is gebeurd. Ook andere handelaren zijn het er mee eens dat Ethereum er zeer bullish uitziet. Volgens hen kan de Ethereum prijs zomaar door stijgen tot richting de $400.
De eerste en misschien wel de belangrijkste reden dat de Ethereum prijs is gestegen in de afgelopen maanden was de exploderende DeFi-markt. Sinds mei is de totale waarde die is vergrendeld in DeFi-protocollen bijna verviervoudigd tot $3,75 miljard. Populaire protocollen, zoals Compound, Maker, Aave, Synthetic en Curve Finance, hebben sinds medio juni een aanzienlijke toename van gebruikers gezien.
De DeFi-markt is zo snel gegroeid dat het Ethereum blockchain-netwerk moeite heeft om bij te blijven. Wanneer gebruikers DeFi-platforms gebruiken, moeten ze gegevens verzenden in de vorm van transacties en smart contracten. In de meeste gevallen moeten gebruikers gedecentraliseerde exchanges gebruiken om verschillende tokens te kopen.
In de afgelopen maand is het Ethereum-blockchain-netwerk overvol geraakt. Naarmate het netwerk verstopt raakt, moeten gebruikers hogere gas- of transactiekosten betalen om hun betalingen of smart contracten te verwerken. John Todaro, hoofd van het onderzoek bij het institutionele handelsplatform TradeBlock, zei op Twitter dat de groei van DeFi de prijs van ETH op de lange termijn zou verhogen:
“Terugkijkend naar een rapport dat we in 2019 publiceerden over de impact die DeFi zou kunnen hebben op de vraag naar #Ethereum. We hebben die aanloop nog niet gezien in de prijs van $ ETH, maar het lijdt geen twijfel dat de snelle groei van de vraag naar DeFi de ETH-prijs op langere termijn zal verhogen. ”
In het afgelopen jaar is de totale waarde die vastzit in DeFi-protocollen gestegen van $500 miljoen tot $3,4 miljard. Sassano vertelt dat er zeker nog geen einde is gekomen aan de enorme groei. In de afgelopen 3 dagen is er namelijk voor meer dan $400 miljoen de DeFi markt binnengekomen.
Op de langere termijn zou het aankomende Ethereum 2.0 netwerk kunnen fungeren als een nieuwe katalysator, zeker nu het vierde kwartaal van 2020 nadert. Eerder deze week vertelden Ethereum-ontwikkelaars, onder leiding van coördinator Afri Schoedon, dat de officiële testnet-lancering van Ethereum 2.0 zou beginnen op 4 augustus.
De eerste fase van Ethereum 2.0 wordt de ‘beacon’ chain genoemd. Om het te activeren of te lanceren, moeten ontwikkelaars testnetten ontwikkelen om de omstandigheden van de beacon keten na te bootsen. Stabiele en langdurige testnets zijn nodig om een naadloze lancering van Ethereum 2.0 te garanderen, schreef Schoedon op GitHub. Het Medalla-testnet zal naar verwachting het laatste testnet zijn vóór de lancering van het mainnet, zoals Schoedon zei:
“Voordat zo’n mainnet gelanceerd kan worden, hebben we een testnet nodig die de mainnet-omstandigheden zo goed mogelijk nabootsen. Dit vereist dat we stabiele, langdurige en persistente testnetwerken hebben die niet alleen door één klant worden ondersteund, maar door meerdere klanten, idealiter door alle klanten. ”
De positieve vooruitgang op Ethereum 2.0, met name op het Medalla-testnet, zou het sentiment rond ETH de komende maanden verder kunnen versterken. Dit, in samenvloeiing met de groeiende DeFi markt, lijkt een sterke ETH prijsstijging te stimuleren.