Newsbit

Ethereum (ETH)

Ethereum stijgt voorbij $730 – Wat kunnen we verwachten?

Ethereum (ETH)

De Ethereum prijs is voor het eerst sinds mei 2018 tot boven de $730 gestegen. Er zijn twee belangrijke redenen waarom de ETH koers stijgt, namelijk: Een sterke technische marktstructuur en de CME Ethereumfutures-notering in januari 2021.


Ethereum blijft een ‘higher high’-patroon zien

In technische analyse duidt het ‘higher high’-patroon vaak op een sterk bullish momentum omdat het laat zien dat elke nieuwe piek hoger is dan de vorige top. Ethereum is de afgelopen week flink gestegen en heeft daarmee het ‘higher high’-patroon in stand gehouden. Cryptocurrency-trader Scott Melker zei:

“Een oneindige reeks van higher highs en higher lows. Ik beschouw dit patroon als de ‘Stairway To Heaven’. “

Mede door dit positieve patroon vertellen steeds meer analisten dat Ethereum op weg is richting de $1.200 tot $1.300.


Vraag voor ETH wordt aangewakkerd

Sinds Bitcoin zijn vorige record van ongeveer $20.000 verbrak, stagneerde de Ethereum prijs ten opzichte van Bitcoin. De BTC dominantie bleef maar stijgen. Echter, nu lijkt de tijd van Ethereum aangebroken.

ETH doorbrak deze week het $700 niveau en presteert nu beter dan BTC. Dit kan de vraag naar Ether tokens alleen maar kunnen aanwakkeren. Naast dit gegeven hebben analisten van Santiment aangeven dat de saldi van ETH-miners op een dieptepunt in twee jaar staan ​​en dat ook het aanbod op exchanges afneemt.

Ethereum-voorraad en minersaldi. Bron: Santiment

De combinatie van de twee datapunten geeft aan dat de verkoopdruk op ETH afneemt. Ze legden uit:

“Op wat normaal gesproken de langzaamste handelsdag van de week is, kraakte Ethereum voor het eerst sinds 19 mei 2018 $700 op een geweldige altcoin-zondag. De saldi van ETH-miners liggen op een dieptepunt in 2 jaar en voorraad op beurzen tegen een dieptepunt in 1,5 jaar. Beide geweldige validators. “


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


CME zal Ethereum prijs laten stijgen

Over ongeveer 40 dagen zullen de Ethereum-futures lanceren op de CME exchange. Volgens gegevens van Bybt.com is de CME al de grootste futuresbeurs voor Bitcoin en zal dit mogelijk ook kunnen worden voor ETH futures.

Sommige analisten verwachten dat de institutionele vraag naar Bitcoin uiteindelijk in 2021 zal overslaan naar Ethereum. Als dit gebeurt, zou de CME Ethereum-futuresbeurs waarschijnlijk een aanzienlijke groei van het dagelijkse volume en openstaande rente zien. Ryan Watkins, een onderzoeker bij Messari, zei:

“2021 voorspelling: in 2021 beginnen we te zien dat instellingen $ETH kopen. Zodra je accepteert dat Bitcoin waardevol kan zijn, stelt het je open voor de mogelijkheid dat andere cryptoassets ook waardevol kunnen zijn. Het is een veel gemakkelijkere sprong van $BTC naar $ETH vanaf dat punt. “

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top