Ethereum

Ethereum Whales kopen steeds meer ETH op

De top 100 grootste Ethereum investeerders zijn steeds meer ETH-tokens aan het verzamelen. Waarschijnlijk omdat ze overtuigd zijn dat de cryptomunt enorm ondergewaardeerd.

Zeker nu de DeFI markten enorm groeien is het potentieel van Ethereum enorm. De grote Ethereum whales lijken optimistisch en dat kan wel eens een heel goed voorteken zijn.


Deze statistieken geven een bullish signaal

Het twitter account ‘Santiment‘ merkte op 4 maart de accumulatie van grote Ethereum investeerders op. Hij tweette hierover het volgende:

“De top 100 houders van #Ethereum beginnen opnieuw hogere percentages van het totale token aanbod te verzamelen, ondanks de voortdurende consolidatie die de afgelopen weken heeft plaatsgevonden. Over het algemeen, wanneer dit soort accumulatie begint op te lopen, is het een zeer goed teken. pic.twitter.com/Rr5C8vuE97”

Hij ging verder en vertelde dat de statistieken een bullish signaal afgeven:

“Deze statistieken zijn vrijgegeven door het Santiment-netwerk en zijn zeer bemoedigend voor hodlers en Ethereum traders. De accumulatie van Ethereum door whales is een bullish signaal, ondanks de huidige tegenslagen.”


De ETH statistieken

De bovenstaande bevindingen worden verder aangevuld met gegevens van ‘Into The Block’. Hieruit blijkt dat 43,3% van de ETH hodlers op dit moment winst maken. 6.3% van de ETH hodlers is break-even en 50,5% maakt verlies als ETH op deze prijs blijft. Niet heel erg positief dus. Echter, de investeerders die op dit moment verlies lijden zouden snel een naar groene cijfers kunnen verschuiven.

De accumulatie door grote investeerders bedraagt met 39,9%, een aanzienlijk percentage. Wat misschien nog wel een beter inzicht geeft in het grote vertrouwen in de ETH munt is dat 54% van de accounts de tokens al meer dan een jaar vast houden. 40,7% houdt de munt tussen de 1 en de 12 maanden vast en slechts 5,3% verkoopt de munt binnen een maand.


De toekomst is bullish voor Ethereum

Het is zonder twijfel dat er belangrijke ontwikkelingen plaatsvinden op de blockchain van Ethereum. DeFi overschreed onlangs de $1 miljard dollar grens. Ook Chainlink dat draait op het ETH netwerk boekt enorme winsten.

Ethereum 2.0 maakt eindelijk goede stappen vooruit en wordt binnen een redelijk termijn geïmplementeerd. Met het Aztec-protocol kunnen smart contracts en transacties binnenkort privé zijn.

Tot slot kondigden ConsenSys en EY ondernemingsgericht Baseline-protocol aan op Ethereum, dat wordt ondersteund door softwaregigant Microsoft. Het toekomstscenario lijkt erg gunstig en bullish voor Ethereum, dat is wat de lange termijn hodlers ook lijken te geloven.