Ethereum stijgt
Ethereum

Ethereum’s doorbraak boven $2.000: Een Bullish teken voor de cryptomarkt

Lange tijd leek de koers van Ethereum (ETH) in de schaduw te staan van die van Bitcoin (BTC), maar daar is recent verandering in gekomen. De bekende altcoin heeft een aanzienlijke mijlpaal bereikt door de grens van $2.000 te doorbreken, wat een belangrijk signaal is. Technische analisten zien deze prijsbeweging als een mogelijke aanwijzing dat een bullmarkt voor de vooraanstaande cryptomunt in aantocht is.

In de laatste 24 uur heeft Ethereum een indrukwekkende groei doorgemaakt met een stijging van 7,6%. Hiermee presteert deze altcoin beter dan rivaliserende projecten zoals Cardano (ADA) en Binance Coin (BNB), die in dezelfde periode respectievelijk met 5,1% en 1,8% zijn gestegen. Deze aanzienlijke toename wordt door de cryptocurrencygemeenschap met open armen ontvangen, vooral omdat Bitcoin al een tijdje een sterke prijstoename liet zien terwijl Ethereum relatief achterbleef. Bovendien was het prijsniveau van $2.000 tot voor kort een aanzienlijke hindernis voor Ethereum.

Belangrijke weerstanden doorbroken

Vanuit technisch oogpunt zijn de recente prijsontwikkelingen van Ethereum (ETH) imposant te noemen. De cryptomunt is erin geslaagd om twee cruciale technische weerstandsniveaus te doorbreken: de 50-daagse en 100-daagse Exponential Moving Averages (EMA’s). Deze EMA’s, die de gemiddelde prijsbewegingen over respectievelijk 50 en 100 dagen berekenen, zijn historisch gezien sterke weerstandsniveaus in een bear markt voor Ethereum. De doorbraak van deze niveaus wijst er technisch gezien op dat Ethereum aan de vooravond kan staan van een bull markt.

Voor de bevestiging van een bull rally is het van essentieel belang dat Ethereum steun vindt op de niveaus van de 50-daagse en 100-daagse EMA. Eerder dit jaar wist de altcoin al eens boven het kritieke niveau van $2.000 uit te komen, maar het slaagde er toen niet in om daar steun te vinden, wat resulteerde in een terugval naar bijna $1.500. Analisten observeren nu nauwgezet de markt voor indicaties of Ethereum deze keer wel in staat zal zijn om de $2.000-grens vast te houden.

Altseason

Een bull rally van Ethereum zou het potentieel hebben om een katalysator te zijn voor de bredere altcoin-markt. Historisch gezien heeft Ethereum de rol van marktleider vervuld; het initieert vaak prijsstijgingen die andere munten volgen. Dit fenomeen maakt het voor beleggers bijzonder interessant om ook andere cryptocurrencies in de gaten te houden nu Ethereum een opwaartse trend heeft ingezet.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Bitcoin ETF’s verliezen opnieuw fortuin, maar Ethereum ETF’s groeien
Slechtste dag ooit voor Ethereum ETF van Fidelity
BlackRock’s Ethereum ETF behaalt mega mijlpaal van $1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo