Cardano Nieuws

eToro gaat Cardano handel in 2022 stoppen voor Amerikaanse gebruikers

Deze actie verraste sommige gebruikers, aangezien ADA de laatste tijd niet bepaald op de radars van toezichthouders is geweest.


eToro gaat crypto valuta’s schrappen

In een verklaring die dinsdag naar klanten werd gestuurd, vertelde de crypto exchange eToro dat het tegen het einde van het jaar de handel in Cardano (ADA) en Tron (TRX) voor Amerikaanse klanten zou schrappen.

Na 31 december kunnen Amerikaanse gebruikers geen nieuwe posities meer openen of ADA en TRX staken. Bovendien zullen wallets tot het eerste kwartaal van 2022 alleen opgenomen kunnen worden en de verkoop beperkt worden. Bij het nemen van de beslissing noemde eToro regelgevende zorgen rond beide tokens.

De actie kwam voor sommigen als een verrassing. Aangezien ADA traditioneel niet wordt geassocieerd met regelgevende problemen. Ripple is bijvoorbeeld verwikkeld in een lopende rechtszaak met de Securities and Exchange Commission. Evenals Monero, een privacy coin waarvan sommigen vrezen dat deze wordt misbruikt voor illegale doeleinden. Deze coins worden geconfronteerd door regelgevend toezicht in de crypto valuta industrie.

ADA kende dit jaar een snelle prijsstijging en behoort daarmee momenteel tot de top 10 crypto valuta’s op basis van marktkapitalisatie. In het voorgaande kwartaal kondigde Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, een samenwerking aan met blockchain analyseprovider Confirm. Dit deed het om te voldoen aan regelgevende kaders, zoals antiwitwasrichtlijnen. De actie werd bekritiseerd door enkele ADA-supporters. Deze wilden dat het project een meer gedecentraliseerd karakter zou krijgen.

Bedrijven die actief zijn in de blockchain industrie worden vaak zwaar onder druk gezet door regelgevers als het gaat om het verwijderen van coins of het loskoppelen van bepaalde diensten. In september stopte Coinbase zijn plannen voor het uitlenen van crypto valuta nadat de SEC dreigde het bedrijf aan te klagen. Voorlopig hebben de opkomst van gedecentraliseerde exchanges en gedecentraliseerde financieringsprotocollen populaire alternatieven opgeleverd voor diegenen die dergelijke hardhandige acties legaal willen omzeilen.

Het nieuws van eToro heeft de ADA prijs zeker geen goed gedaan. De Cardano koers is teruggezakt tot $1,66 wat het laagste punt is in 2 maanden tijd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten