Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Eerdere documenten die de gesprekken van de EU over het verbieden van Bitcoin beschrijven, zijn onlangs aan het licht gekomen.
Ambtenaren van de Europese Unie (EU) bespraken het verbieden van Bitcoin handel. Dit deden ze tijdens een debat over een voorstel om Proof of Work mining te verbieden. Deze informatie is naar buiten gekomen via documenten die zijn verkregen via een verzoek om vrijheid van informatie.
Volgens een rapport, gepubliceerd door de Duitse digitale-cultuurorganisatie Netzpolitik, gingen functionarissen van de EU zelfs zover dat ze suggereerden dat een algeheel verbod op de handel in Bitcoin moet worden afgedwongen om het algehele energieverbruik te bedwingen.
De meest verontrustende opmerkingen voor de crypto gemeenschap kwamen uit een document dat de notulen bevatte van een EU-vergadering met de Zweedse financiële toezichthouder en een milieubeschermingsinstantie. Hierin suggereerden functionarissen dat regelgevers de Bitcoin gemeenschap onder druk zetten om over te schakelen naar een Proof of Stake (PoS) mechanisme. Dit zou dan zijn in plaats van het huidige energie-intensieve Proof of Work (PoW) mechanisme. Een niet-geïdentificeerde functionaris zei:
“Ethereum stapte over naar PoS vanwege zijn gemeenschap. Als Ethereum kan veranderen, kunnen we hetzelfde van Bitcoin vragen. We moeten andere crypto munten die duurzaam zijn, ‘beschermen’. We zien de noodzaak niet om de Bitcoin gemeenschap te ‘beschermen.’’
Een andere niet nader genoemde spreker suggereerde dat de EU een algemeen verbod zou kunnen opleggen op het verhandelen van crypto munten die een PoW-algoritme gebruikten.
Het antwoord op deze vraag werd in het document opgesteld om het lopende besluitvormingsproces te beschermen. Echter vestigt het de aandacht op het feit dat de EU serieus dergelijke maatregelingen overweegt.
Bij het bespreken van het potentiële effect van een regelrechte Bitcoin verbod op investeerders en detailhandelaren waren de functionarissen grotendeels onbezorgd. Ze beweerden dat alle Bitcoin investeerders zich volledig bewust zijn van het neerwaartse risico.
“Bitcoin bezitters zijn zich volledig bewust van de volatiliteit van de valuta. Wij hebben geen aanvullende beschermingsmaatregelen nodig.”
Dit rapport kwam omdat het energieverbruik van Bitcoin de aandacht blijft trekken van milieuorganisaties en regelgevers. Bitcoin mining verbruikt momenteel ongeveer 139 terawattuur (Twh) aan elektriciteit per jaar. Ter vergelijking, het hele VK gebruikte volgens Statista slechts 265 Twh in 2021.
Eind maart werkte Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple, samen met Greenpeace om Bitcoin onder druk te zetten om zijn consensusmechanisme te veranderen in PoS. Net zoals Ethereum later dit jaar van plan is te doen.
De commissie Economische en Monetaire Zaken van de EU heeft onlangs tegen wetgeving gestemd. Hierin wordt opgeroepen tot een verbod op Proof-of-Work-mining. Deze documenten bieden echter een uniek inzicht in de mate waarin sommige EU-functionarissen bereid zijn om hard op te treden tegen mining gerelateerd energieverbruik.
Het lijkt erop dat PoS cryptocurrencies op korte termijn veilig zijn voor ingrijpende regelgevende maatregelen. Echter blijft Bitcoin mining een omstreden kwestie in de EU.
De Bitcoin ETF van BlackRock heeft alle records verbroken en mag zichzelf met trots de beste ETF-lancering ooit noemen.
Tether voegt voor honderden miljoenen dollars aan Bitcoin toe aan zijn reserves en zet de achtervolging in op MicroStrategy.
De bitcoin koers is hard gedaald en dat lijkt deels te komen door een hoge mate van winstneming van de langetermijnhouders. Zorgwekkend?
Ontdek de mogelijkheden van de XRP-koersdaling en profiteer van lage prijzen. Crypto Bitlord deelt zijn advies om nu in XRP te investeren voordat shortposities worden geliquideerd.
XRP koers doorbreekt $2-grens. Analist voorspelt stijging tot $15 of hoger. Ontdek impact van samenwerking met Cardano en institutionele interesse.
Meer dan 20 landen tonen interesse in nauwere samenwerking met BRICS, het invloedrijke economische en geopolitieke blok van opkomende economieën.