Ripple rechtszaak
Regulatie, Ripple

Expert legt uit waarom een SEC-beroep geen directe impact heeft op de XRP-koers

Onlangs deden geruchten de ronde over een mogelijk beroep in de zaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Juridisch expert Fred Rispoli liet via een post op X weten dat een eventueel beroep tegen Ripple geen directe impact zal hebben op de prestaties van XRP tijdens de komende bull run.

Rispoli wijst erop dat, als er een beroep wordt aangetekend, een definitieve uitspraak door de rechtbank pas in 2026 wordt verwacht. Daarom hoeven beleggers zich op korte termijn geen zorgen te maken.

Daarnaast merkt Rispoli op dat de impact van de SEC-rechtszaak op XRP is afgenomen, vooral omdat de SEC haar handhavingsmaatregelen nu ook heeft uitgebreid naar andere cryptovaluta, zoals Cardano (ADA) en Solana (SOL), door deze als effecten te classificeren. Volgens de juridisch expert vermindert dit de druk op XRP.

Andere factoren van belang

In 2021 kon XRP zijn all-time high (ATH) niet verbreken, mede door de lopende rechtszaak. Dit keer verwacht Rispoli echter dat de impact van de zaak veel kleiner zal zijn, waardoor XRP beter kan presteren tijdens de komende bull run.

In tegenstelling tot eerdere bull runs heeft XRP nu duidelijkheid over zijn status als effect bij handel op beurzen, zoals vastgesteld in de uitspraak van rechter Torres in juli 2023. Rispoli verwacht daarom dat de prestaties van XRP tijdens de verwachte bull run vooral zullen afhangen van marktfactoren die losstaan van de rechtszaak.

Ripple dichtbij lancering nieuwe stablecoin

Ondanks alle juridische perikelen blijft Ripple zich gestaag ontwikkelen. Tijdens de Korea Blockchain Week 2024 kondigde Ripple-CEO Brad Garlinghouse aan dat het bedrijf binnen enkele weken een nieuwe stablecoin zal lanceren, genaamd Ripple USD (RLUSD), die momenteel in een besloten testfase zit.

Garlinghouse gaf ook aan dat Ripple geen plannen heeft voor een beursnotering (IPO) in de Verenigde Staten vanwege de strenge regelgeving van de SEC. Hij bekritiseerde SEC-voorzitter Gary Gensler en waarschuwde ondernemers voor de hoge juridische kosten die gepaard gaan met het starten van een cryptobedrijf in de VS.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Nederlands grootste crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt