Ripple xrp
Ripple

Expert voorspelt datum van Ripple’s verwachte Beursgang (IPO)

De cryptowereld is al dagenlang in de ban van het nieuws over een mogelijke Initial Public Offering (IPO) van Ripple. Deze ontwikkeling kan niet alleen grote gevolgen hebben voor Ripple als bedrijf, maar ook voor de bijbehorende cryptocurrency XRP.

Crypto-expert Linda Jones, schrijvend voor platform X, deelt inzichten uit gesprekken met Linqto, een platform gespecialiseerd in investeringen in bedrijven vóór hun IPO. In deze gesprekken kwam Ripple specifiek ter sprake, waardoor het onderwerp extra aandacht krijgt in de cryptogemeenschap.

Voorspellingen rond Ripple’s IPO

In het interview met Linda Jones worden de verwachtingen voor een Ripple IPO gekoppeld aan een breder economisch perspectief. Jones voorspelt een opkomende bullmarkt, gedreven door afnemende inflatie en dalende rentetarieven, wat de IPO-markt zou kunnen stimuleren. Ondanks dat Ripple momenteel misschien geen directe behoefte heeft aan financiering via een beursgang, kan druk van investeerders het bedrijf toch in die richting duwen.

Jones benadrukt dat de investeerders van Ripple uitkijken naar een exit. Voor investeerders in privébedrijven zoals Ripple is het meestal niet eenvoudig om hun aandelen te verhandelen op de openbare markten. Hun opties zijn vaak beperkt tot privé-transacties of het wachten op een evenement zoals een IPO, waarbij hun aandelen voor het publiek verhandelbaar worden.

Jones suggereert dat de aankondiging van Ripple’s IPO niet lang op zich zal laten wachten. Ze noemt medio mei 2024, rond 15 mei, als het ideale tijdsbestek voor de aankondiging. Echter, ze voegt er een kanttekening aan toe: als Ripple dit tijdsvenster mist, zou de volgende geschikte gelegenheid zich wellicht pas in 2025 aandienen.

De voor- en nadelen van een beursgang

De meningen over de voordelen en nadelen van een IPO voor Ripple zijn gemengd. Enerzijds wijzen sommige analisten op historische data die laten zien dat de grootste IPO’s van 2021 sinds hun lancering ongeveer 60% van hun waarde hebben verloren. Anderzijds uiten critici zorgen dat een Ripple IPO zou kunnen resulteren in een grote verkoop van XRP om kapitaal te genereren. Dit zou het aanbod op de markt kunnen vergroten en daarmee potentieel druk uitoefenen op de prijs van XRP.

Aan de positieve zijde zijn er experts die geloven dat een IPO de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van Ripple kan verbeteren, en op die manier de vraag naar XRP kan stimuleren. Juridisch expert John Deaton wijst op het aanzienlijke financiële belang van Ripple in XRP als een sterke motivatie om de waarde ervan te ondersteunen. Linda Jones gaat zelfs verder door te speculeren dat Ripple-aandelen een hoge waarde kunnen bereiken bij een beursgang.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?