ripple xrp
Ripple

Meningen experts over Ripple IPO blijven verdeeld

Al geruime tijd heersen er speculaties binnen de Ripple-gemeenschap over een mogelijke beursgang (IPO). Er is verdeeldheid onder XRP-gebruikers over de vraag of dit als positief nieuws moet worden beschouwd. Crypto-influencer Crypto Eri adviseert investeerders voorzichtig te zijn met betrekking tot een IPO van Ripple. Ze benadrukt dat een dergelijke stap niet per definitie gunstig hoeft te zijn en roept op tot een weloverwogen benadering.

Mening van de criticasters

Eri baseert haar mening op historische gegevens die laten zien dat de grootste beursintroducties van 2021 sinds hun lancering 60% van hun waarde hebben verloren. Ze trekt parallellen tussen Ripple en vergelijkbare bedrijven, en wijst specifiek op Ripple’s partner Nium Global, die ondanks recente successen zijn beursgang in de VS heeft uitgesteld tot mogelijk het tweede kwartaal van 2025. Eri benadrukt dat investeerders zich moeten richten op essentiële bedrijfsaspecten, zoals kasbalans, schuld, waarde van de beleggingsportefeuille, en de waarde van bezittingen, bij het overwegen van investeringen.

Critici uiten hun bezorgdheid dat Ripple na een IPO zou kunnen overgaan tot het verkopen van grote hoeveelheden XRP om kapitaal te genereren, wat een ‘dump-effect’ op de markt zou kunnen hebben en de prijs van XRP onder druk zou kunnen zetten door een plotselinge toename van het aanbod.

De positieve keerzijde

Aan de andere kant zien experts zoals Panos Mourdoukoutas een positieve kant aan de mogelijke IPO van Ripple. Mourdoukoutas gelooft dat een beursgang de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van Ripple in de financiële wereld kan vergroten, wat mogelijk de vraag naar XRP stimuleert. Hij benadrukt dat de marktpositie van XRP onafhankelijk is van Ripple’s aandelen en dat de verkoop van Ripple-aandelen niet direct leidt tot de verkoop van XRP. Analist Linda Joness is eveneens optimistisch en overweegt een volledige investering bij een IPO, met de speculatie dat een Ripple-aandeel wel $600 waard kan zijn.

Juridisch expert John Deaton wijst erop dat Ripple een significant financieel belang in XRP heeft, geschat op 48 tot 50 miljard dollar. Dit zou een drijfveer zijn voor Ripple om de waarde van XRP te behouden. Deaton merkt ook de aanzienlijke groei van Ripple op, van een waardering van 128 miljoen dollar in 2015 naar 10 miljard dollar in 2020.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Bekende XRP advocaat reageert fel op kritiek ex-SEC voorzitter
Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%