Ripple, xrp, fork
Ripple

Waarom Ripple zijn XRP-token niet in de steek zal laten

XRP handelt weer boven de $0,60 nadat het een forse daling meemaakte na zijn lokale piek in juli. Ondanks de aanhoudende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), vrezen sommige leden van de XRP-gemeenschap dat Ripple ooit afstand zou kunnen doen van zijn token. Echter, John Deaton, een advocaat die de XRP-gemeenschap gunstig gezind is, verzekert dat er geen reden tot bezorgdheid is.

Ripple’s toewijding aan XRP

John Deaton betoogt dat het voor Ripple financieel onlogisch zou zijn om XRP in de steek te laten, gezien de substantiële investeringen van het bedrijf in de token. Met een bezit van XRP geschat tussen de 48 en 50 miljard dollar, wijst Deaton op de aanzienlijke waarde die Ripple heeft opgebouwd in dit digitale activum. Hij onderstreept dat het onverstandig zou zijn voor Ripple om afstand te doen van een bezit dat niet alleen al veel geïnvesteerd kapitaal vertegenwoordigt, maar ook het potentieel heeft om in waarde te stijgen.

Deaton voert verder aan dat het behouden van XRP in het voordeel van Ripple zou werken, vooral als de prijs van de token zou oplopen tot 2 dollar. In dat scenario zou Ripple’s bezit kunnen oplopen tot een waarde van circa 100 miljard dollar.

De indrukwekkende waardestijging van Ripple, vanaf de Serie A-financieringsronde in 2015 waarbij het bedrijf gewaardeerd werd op 128 miljoen dollar tot een waardering van 10 miljard dollar in 2020 – een toename van bijna 8.000% – illustreert de sterke financiële groei van het bedrijf. Bovendien toont de terugkoop van eigen aandelen tegen een hogere prijs aan dat Ripple vastberaden is in zijn engagement met XRP en het vertrouwen in de toekomstige waarde ervan.

Ontwikkelingen Ripple

Verder heeft Ripple een belangrijke mijlpaal bereikt door goedkeuring te verkrijgen van de Dubai Financial Services Authority (DFSA) om zijn activiteiten uit te breiden naar Dubai. Deze goedkeuring is een significant teken van vertrouwen in Ripple en onderstreept de toewijding van het bedrijf aan zijn kernproduct, XRP.

Versterking van internationale relaties is een prioriteit voor Ripple, zoals blijkt uit de recente strategische samenwerking met de Nationale Bank van Georgië. Ripple zal zijn vooruitstrevende technologie leveren voor de ontwikkeling van een pilotproject voor de digitale Lari. Deze keuze, gemaakt na een uitgebreid selectieproces waarbij verschillende technologieleveranciers werden beoordeeld, benadrukt Ripple’s gevestigde expertise en leiderschap in de wereld van digitale valuta- en betalingstransacties.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
XRP Koers Stijgt: Crypto analisten voorspellen doorbraak naar $1
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers