Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Experts hebben kritiek op de Bitcoin investering van Tesla

Sommige treasury-experts vinden het moeilijk te begrijpen waarom Tesla onlangs voor $1,5 miljard aan Bitcoin heeft gekocht.


Kritiek op de investering van Tesla

Een aantal treasury experts bekritiseren de investering van Tesla, mede vanwege de volatiliteit van Bitcoin. Jerry Klein is de algemeen directeur van het in New York gevestigde investeringsbedrijf Treasury Partners. Onlangs zei hij tegen Financial Times dat er geen use-case was om bedrijfscontanten in Bitcoin te stoppen.

Een andere criticus genaamd, Campbell Harvey van Duke University in Durham North Carolina, noemde Tesla’s Bitcoin-aankoop ‘ongebruikelijk’ en ‘riskant’. Hij voegde eraan toe dat het niet zal dienen als afdekking tegen marktonzekerheden.

Critici zeggen dat deze stap de aandeelhouders mogelijk in gevaar brengt, gezien de volatiliteit van Bitcoin. Sommigen wijzen op historische crashes zoals de bearmarkt van 2018 en de 50%-daling die plaatsvond op Black Thursday in maart 2020.


Argumenten voor Bitcoin

Deze experts lijken echter één ding te vergeten. Namelijk dat de Bitcoin al tien jaar lang één van de best presterende activa is. Ook komt het herstel van Bitcoin vanaf dieptepunten niet voor in deze anti-BTC-argumenten. Zo werd de Black Thursday-crash van 2020 gevolgd door een bijna achtvoudige toename tegen het einde van het jaar.

Niet alleen Tesla heeft Bitcoins gekocht. Steeds meer institutionele instellingen kopen BTC tokens. Sinds augustus 2020 heeft MicroStrategy ongeveer $1,1 miljard uitgegeven aan het kopen van 71.079 BTC. Tegen de huidige prijs wordt de Bitcoin-voorraad van het bedrijf geschat op bijna $3,3 miljard. Dat is dus een winst van meer dan 200%.

Bitcoin prijs prestaties – Bron: Coin Dance

Bitcoin is dus de best presterende activa van het afgelopen decennium. Het heeft een winst van bijna 9.000.000%, wat veel hoger is dan alle andere activaklassen. Op dit moment is het alleen verliesgevend om BTC boven $47.000 te komen.


Volatiliteit vormt geen probleem

In een gesprek met CNBC ging de CEO van MicroStrategy genaamd Michael Saylor de volatiliteitsretoriek tegen. Hij zei dat het aanhouden van kasreserves het afgelopen decennium een stabiel verlies van 75% van hun aandeelhouderswaarde opleverde. Hadden ze het in Bitcoin geïnvesteerd, was de waarde elke zes maanden verdubbeld. Saylor zei het volgende:

“Bedrijven die hun dollars in Bitcoin omzetten, hebben een niet-renderend actief [contant geld] en veranderen het in de best presterende activa. BTC waardeert al een decennium lang ongeveer 230%. Ik heb liever een vluchtige waardering van 230% per jaar dan een stabiele waardevermindering van 15 tot 20% per jaar.”

De miljarden dollars in economische stimuleringspakketten door de grote economieën zullen naar verwachting ook verdere neerwaartse druk uitoefenen op fiatvaluta’s.


Zullen andere bedrijven het voorbeeld van Tesla volgen?

Ondanks dat Tesla $1,5 miljard in BTC heeft geïnvesteerd, zeiden critici dat de kans niet erg groot is dat andere bedrijven Tesla’s voorbeeld zullen volgen. Toch hebben al meer dan 1.400 bedrijven hebben zich aangemeld om BTC te kopen.

Bitcoin nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt” Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten