Bitcoin

Experts: ‘uitstroom van goud zorgt ervoor dat Bitcoin stijgt’

De vooruitzichten van goud lijken te vervagen naarmate Bitcoin het steeds beter blijft doen.


Uitstroom van investeerders uit goud

Volgens meerdere experts is een mogelijke reden voor de opmerkelijke recente prijsstijging van Bitcoin de enorme uitstroom van investeerders uit goud. De prijs van goud daalde de afgelopen week met 4,62% tot $1.857. Dit terwijl BTC met meer dan 40% gestegen ten opzichte van vorige week.

Charlie Morris is oprichter en CIO bij ByteTree Asset Management. In een tweet op vrijdag zei hij dat de terugval van goud te wijten kan zijn aan investeerders die overstappen op Bitcoin:


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Uitstroom van goud gaat naar cryptovaluta’s

Jim Cramer, gastheer van Mad Money van CNBC, zei eerder deze week dat de uitstroom van goud ETF’s ‘allemaal naar cryptovaluta gaat’. Het volgen van de instroom en uitstroom van Grayscale’s Bitcoin-investeringsfonds en goud ETF’s ondersteunt deze bewering. Grayscale heeft goud namelijk overschaduwd:

De verplaatsing van kapitaal kan een teken zijn van de stijgende status van Bitcoin als een legitieme activa klasse. Goud en Bitcoin zijn al langer met elkaar verbonden. Beide worden gezien als een manier om rijkdom te beschermen tegen inflatie en macro-economische onzekerheid. Als we kijken naar de prijsbewegingen van de afgelopen week, ziet het ernaar uit dat Bitcoin de race gaat winnen.

In een interview met Bloomberg zei Frank Spiteri, Chief Revenue Officer bij Coinshares, dat het verhaal rond Bitcoin als afdekking tegen inflatie aan kracht wint. De waarnemingen van experts komen na een unieke omkering eerder deze week. Vanaf vrijdag is één BTC meer waard dan een goudstaaf van 20 ounce.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?