Genesis
Bitvavo, Regulatie

Failliete Genesis onthult plan om Bitvavo en Gemini terug te betalen

De failliete cryptomakelaar Genesis heeft details vrijgegeven over hoe het zijn schuldeisers zal terugbetalen. Digital Currency Group (DCG) is van plan om zijn aandelen in Genesis Global Trading over te dragen aan Genesis Global Holdco, met als doel beide bedrijven te verkopen en zo de klanten terug te betalen.

Eindelijk lijkt het DCG drama te eindigen

De Digital Currenct Group (DCG) is het moederbedrijf van Genesis. Genesis is in de problemen gekomen omdat het stakingdiensten aanbood aan crypto beurzen Gemini Bitvavo, maar failliet ging en daardoor 900 miljoen euro schuldig is aan Gemini en 280 miljoen euro aan Bitvavo.

Cameron Winklevoss, de mede-oprichter van Gemini, maakte eerder deze week via Twitter bekend dat de cryptocurrency exchange Gemini, Genesis Global Capital, LLC (Genesis) en Digital Currency Group een overeenkomst hebben gesloten. Ook de Nederlandse beurs Bitvavo liet weten een overeenkomst te hebben gesloten.

Derar Islim, interim-CEO van Genesis Derar Islim zei in een verklaring: “Genesis is vandaag een stap dichter bij een oplossing voor onze kredietactiviteiten gekomen die de waarde voor alle klanten en belanghebbenden maximaliseert. We hebben bij de rechtbank onze eerder aangekondigde principeovereenkomst ingediend met DCG en belangrijke groepen van schuldeisers.

Regulatie nieuws

Man in Taiwan beschuldigd van gokken op verkiezingen via crypto-wedplatform Polymarket
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen