Genesis
Bitvavo, Regulatie

Failliete Genesis onthult plan om Bitvavo en Gemini terug te betalen

De failliete cryptomakelaar Genesis heeft details vrijgegeven over hoe het zijn schuldeisers zal terugbetalen. Digital Currency Group (DCG) is van plan om zijn aandelen in Genesis Global Trading over te dragen aan Genesis Global Holdco, met als doel beide bedrijven te verkopen en zo de klanten terug te betalen.

Eindelijk lijkt het DCG drama te eindigen

De Digital Currenct Group (DCG) is het moederbedrijf van Genesis. Genesis is in de problemen gekomen omdat het stakingdiensten aanbood aan crypto beurzen Gemini Bitvavo, maar failliet ging en daardoor 900 miljoen euro schuldig is aan Gemini en 280 miljoen euro aan Bitvavo.

Cameron Winklevoss, de mede-oprichter van Gemini, maakte eerder deze week via Twitter bekend dat de cryptocurrency exchange Gemini, Genesis Global Capital, LLC (Genesis) en Digital Currency Group een overeenkomst hebben gesloten. Ook de Nederlandse beurs Bitvavo liet weten een overeenkomst te hebben gesloten.

Derar Islim, interim-CEO van Genesis Derar Islim zei in een verklaring: “Genesis is vandaag een stap dichter bij een oplossing voor onze kredietactiviteiten gekomen die de waarde voor alle klanten en belanghebbenden maximaliseert. We hebben bij de rechtbank onze eerder aangekondigde principeovereenkomst ingediend met DCG en belangrijke groepen van schuldeisers.

Regulatie nieuws

Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
‘Sam Bankman-Fried begreep door autisme niet wat hij deed’
SEC eist recordbedrag van 2 miljard dollar van Ripple
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?