Bitvavo Nieuws, Regulatie Nieuws

Failliete Genesis onthult plan om Bitvavo en Gemini terug te betalen

De failliete cryptomakelaar Genesis heeft details vrijgegeven over hoe het zijn schuldeisers zal terugbetalen. Digital Currency Group (DCG) is van plan om zijn aandelen in Genesis Global Trading over te dragen aan Genesis Global Holdco, met als doel beide bedrijven te verkopen en zo de klanten terug te betalen.

Eindelijk lijkt het DCG drama te eindigen

De Digital Currenct Group (DCG) is het moederbedrijf van Genesis. Genesis is in de problemen gekomen omdat het stakingdiensten aanbood aan crypto beurzen Gemini Bitvavo, maar failliet ging en daardoor 900 miljoen euro schuldig is aan Gemini en 280 miljoen euro aan Bitvavo.

Cameron Winklevoss, de mede-oprichter van Gemini, maakte eerder deze week via Twitter bekend dat de cryptocurrency exchange Gemini, Genesis Global Capital, LLC (Genesis) en Digital Currency Group een overeenkomst hebben gesloten. Ook de Nederlandse beurs Bitvavo liet weten een overeenkomst te hebben gesloten.

Derar Islim, interim-CEO van Genesis Derar Islim zei in een verklaring: “Genesis is vandaag een stap dichter bij een oplossing voor onze kredietactiviteiten gekomen die de waarde voor alle klanten en belanghebbenden maximaliseert. We hebben bij de rechtbank onze eerder aangekondigde principeovereenkomst ingediend met DCG en belangrijke groepen van schuldeisers.

Regulatie nieuws

Deep-dive: De instorting van banken en de gevolgen voor crypto
Deep Dive: Was er fraude in het spel bij het faillissement van Celsius?
Sam Bankman-Fried stelt herzien borgtochtpakket ‘tegen volgende week’ voor
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog