Mining
Blockchain

Faillissementsplan van Core Scientific omvat een aandelenbelang voor Bitmain en Anchorage

Anchorage Digital, een firma gespecialiseerd in het bewaren van cryptocurrency, en de vooraanstaande fabrikant van miningapparatuur, Bitmain, overwegen om aandelenbelangen te verwerven in Core Scientific.

Dit initiatief maakt deel uit van het herstructureringsplan van het bedrijf.

Miners verkopen voor contanten en aandelenbelangen

Volgens een aanvraag ingediend op 8 augustus bij de faillissementsrechtbank van het zuidelijke district van Texas, heeft Bitmain de intentie om 27.000 S19j XP Miners aan Core Scientific te verkopen. Dit zal gebeuren in ruil voor een bedrag van ongeveer $23 miljoen in contanten en $54 miljoen aan bedrijfsvermogen, verkregen via nieuwe gezamenlijke aandelenbelangen.

Bovendien was Anchorage Digital het enige bedrijf dat geld had uitgeleend aan Core Scientific en ervoor koos om zijn vordering om te zetten in aandelen.

Andere bedrijven, waaronder BlockFi en Mass Mutual Asset Finance, hebben ervoor gekozen om hun vorderingen af te wikkelen via onderhandelde regelingen. Het voorgestelde plan zal naar verwachting worden goedgekeurd door de schuldeisers voordat het wordt geïmplementeerd.

Het plan heeft de potentie om de kapitaalbehoeften van Core Scientific met meer dan $30 miljoen te verminderen door de optie van aandelenuitgifte in plaats van contanten aan te bieden, en door tot een regeling te komen met Celsius Network.

In december 2022 heeft Core Scientific het faillissement volgens hoofdstuk 11 aangevraagd, waarbij werd verwezen naar verminderde inkomsten en de daling van de prijzen van Bitcoin (BTC). In de weken voorafgaand aan de aanvraag had het bedrijf financiële moeilijkheden gemeld als gevolg van de ineenstorting van Celsius en de neergang van de cryptomarkt.

Als één van de vooraanstaande miningbedrijven op het gebied van hashsnelheid, ging het bedrijf door met het delven van BTC gedurende het proces van herstructurering.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?