Federal Bureau of Investigation (FBI)
Hack

FBI waarschuwt voor oplichters die cryptogebruikers bedriegen

De Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft een waarschuwing uitgebracht over oplichters die zich voordoen als medewerkers van cryptobeurzen om geld van gebruikers te stelen.

Oplichters doen zich voor als werknemers van een cryptobeurs

Oplichters benaderen hun slachtoffers via telefoontjes of berichten, waarbij ze zich voordoen als werknemers van een cryptobeurs. Ze beweren dat er problemen zijn met het account van de gebruiker of dat er een poging tot hacking is opgemerkt.

Deze kwaadwillenden proberen hun slachtoffers vaak (onnodig) in paniek te brengen door te zeggen dat er dringend actie nodig is om hun accounts te beschermen.

Op dit punt proberen de oplichters gebruikers zover te krijgen dat ze toegangscodes geven, op een link klikken of persoonlijke identificatiegegevens verstrekken. Dit geeft de oplichters toegang tot het account van de gebruiker, waarna ze de digitale activa kunnen stelen.

Advies van FBI: niet reageren op dergelijke telefoontjes of berichten

De FBI adviseert cryptogebruikers om niet te reageren op telefoontjes of berichten waarin problemen met hun account worden gemeld. Zelfs als het bericht officieel lijkt, moeten gebruikers onmiddellijk ophangen en het officiële telefoonnummer van de cryptobeurs bellen om het probleem te verifiëren. De FBI benadrukt:

“Hang op. Bel het officiële telefoonnummer van de cryptobeurs om te verifiëren of er een probleem is. Gebruik geen telefoonnummer dat de beller opgeeft.”

Daarnaast raadt de FBI gebruikers aan om geen websites te bezoeken of op links te klikken die door de beller worden verstrekt. Het is beter om zelf naar de officiële website van de exchange te navigeren.

Als de beller om inloggegevens vraagt, dringt de FBI erop aan deze informatie niet te verstrekken en geen bestanden of bijlagen te downloaden.

Melden van activiteiten die betrekking hebben tot deze vorm van oplichting

Tot slot verzoekt de FBI slachtoffers om alle activiteiten met betrekking tot deze vorm van oplichting te melden via hun officiële kanalen en om transactiegegevens te verstrekken die verband houden met de oplichting.

Op 6 juni ontdekte de FBI een toename van oplichtingsadvertenties voor nep-thuiswerkbanen. Oplichters gebruiken een nepinterface om gebruikers te laten denken dat ze geld verdienen. Vervolgens vragen ze om cryptobetalingen om meer vacatures te ontgrendelen. Deze inkomsten zijn echter nep en de crypto gaat rechtstreeks naar de oplichters.

Hack nieuws

YouTube account van Indiaas Hooggerechtshof gehackt door crypto scammers
Cryptocurrency Exchange BingX verliest meer dan $52 miljoen door hack
Cryptoroof van $33 miljoen bij WazirX: Witwaspraktijken via Tornado Cash blootgelegd
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering