Newsbit

Federal Reserve

Federal Reserve kijkt heel voorzichtig naar een digitale Dollar

Federal Reserve

Volgens voorzitter Jerome Powell bekijkt de Federal Reserve van Amerika “zeer zorgvuldig” of ze een digitale dollar moeten ontwikkelen.


Komt er een digitale dollar?

Voorzitter Powell vertelde vanmorgen het volgende tijdens het halfjaarlijkse rapport van de Federal Reserve aan de ‘Senate Banking Committee’: “We kijken zorgvuldig – heel zorgvuldig – naar de vraag of we een digitale dollar moeten uitgeven, en het is iets waar centrale banken over de hele wereld naar kijken.”

Hij vervolgde: “Er zijn zowel technische als beleidsvragen die te maken hebben met hoe we dat zouden aanpakken. Ik zou zeggen dat we ons inzetten om de technologie problemen op te lossen en om zeer breed met het publiek en zeer transparant met alle geïnteresseerde kiesdistricten te overleggen of we dit moeten doen.”

De vraag of de Fed een zogenaamde digitale dollar zal gaan invoeren, speelt al een tijdje. Een digitale dollar zou een digitale valuta van de centrale bank zijn, die wordt uitgegeven en gecontroleerd door de staat. Het hoeft niet noodzakelijkerwijs een op blockchain gebaseerd betalingssysteem te zijn.


Rente tarieven blijven laag

Zoals Powell dus ook vandaag heeft opgemerkt, onderzoeken veel verschillende centrale banken over de hele wereld of ze een digitale valuta moeten gaan uitgeven. China is zelfs al begonnen met het uittesten van een digitale yuan en landen als Frankrijk, Japan en het Engeland doen actief onderzoek naar hun eigen versies van digitale valuta. Vorige maand zei Powell dat hij bezig was met het bedenken van regelgevende antwoorden voor enkele van deze niet-Amerikaanse digitale valuta’s.

Hij merkte vanmorgen ook op dat de economie nog altijd ver weg is van de hersteldoelstellingen van de Fed en dat hij van plan is de rentetarieven nog steeds laag te houden.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top