Bitcoin

Fidelity: Bitcoin heeft een uniek voordeel ten opzichte van goud

Jurrien Timmer, de directeur van de financiële dienstverlener ‘Fidelity’ vertelt dat de Bitcoin volgens hem een uniek voordeel heeft ten opzichte van goud.


Waarom zou je investeren in Bitcoin?

Timmer publiceerde vorige maand al een notitie waarin hij suggereerde dat het een goed idee is voor portefeuille beheerders om Bitcoin te beschouwen als een vervanging voor goud of obligaties.

“Voor sommige beleggers is het misschien verstandig om Bitcoin, naast andere alternatieven, te beschouwen als een onderdeel van de obligatiekant van een aandelen / obligatieportefeuille”, schreef hij.

Volgens de directeur van Fidelity heeft de digitale valuta een aantal kenmerken die het waarde geven, namelijk: zijn schaarste, zijn afnemende aanbod, zijn reputatie en het feit dat de waarde van een netwerk sneller toeneemt naarmate het aantal gebruikers toeneemt. Maar dan blijft de vraag: Waarom zou je in Bitcoin investeren?

Timmer heeft een duidelijk antwoord op die vraag. Hij vertelt namelijk dat het wereldwijde monetaire systeem minder dan ooit ondersteund wordt door goud, wat betekent dat de wereldeconomie in toenemende mate afhankelijk is van het monetaire beleid van centrale banken. Bitcoin is een geweldige afdekking tegen inflatie en kan daarom beschouwd worden als digitaal goud.


Bitcoin vs Goud

Maar welke van de twee is beter? Volgens Timmer is Bitcoin een veel spannender maar minder veilige investering dan goud. Hoewel zowel goud als Bitcoin schaars zijn, is Bitcoin digitaal en kan het worden gereguleerd. “Vertrouwen dat iets conceptueels en onbewezen kan concurreren met een tastbare zeldzaamheid die al duizenden jaren wordt gekoesterd, vergt naar mijn mening een beetje een sprong in het diepe”, zei Timmer.

Maar Bitcoin heeft misschien een uniek voordeel ten opzichte van goud, zei hij. Het aanbod van BTC kan nooit groter worden. Terwijl de groei van het aanbod van Bitcoin afvlakt is de goudproductie stabiel. Met andere woorden, goud is schaars, maar wordt niet schaarser, BTC wordt echter steeds zeldzamer.

Zowel goud als Bitcoin zijn het overwegen waard in een tijd van lage obligatierendementen, die tegenwoordig bijna nul zijn. Vorige week zei de miljardair Warren Buffett a; dat obligatiebeleggers een “sombere toekomst” tegemoet gaan.

De kenmerken van Bitcoin en de groeiende markt maken het een aantrekkelijk alternatief voor goud of obligaties. “Bitcoin wint aan geloofwaardigheid, en wordt steeds vaker beschouwd als een digitale versie van goud. Volgens Timmer zal BTC in de toekomst dan ook een groter marktaandeel afsnoepen van het edelmetaal. Portefeuille managers moeten zich niet langer afvragen ‘of’ ze in Bitcoin willen investeren, zei hij, maar ‘hoeveel?’

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren