MicroStrategy Logo
Bitcoin

Fidelity en Bank of America investeren in Bitcoin via MicroStrategy

Twee titanen uit de financiële wereld, Fidelity en Bank of America, investeerden in het eerste kwartaal van 2023 stevig in Bitcoin door aandelen MicroStrategy te kopen. MicroStrategy is met een totaal van 140.000 Bitcoin het grootste beursgenoteerde Bitcoin-bedrijf ter wereld. Bank of America kocht in het eerste kwartaal 2,37 procent van de aandelen in het bedrijf.

Grootheden stappen in

Partijen als Bank of America en Fidelity zullen nog niet zo snel direct Bitcoin kopen, maar de aanschaf van aandelen van MicroStrategy laat zien dat zij wel geloven in de digitale munt. Bank of America is op dit moment de op drie na grootste aandeelhouder van het bedrijf met 226.980 aandelen ter waarde van ongeveer 60 miljoen dollar.

Alleen Capital Research & Management Company, Vanguard en het grote BlackRock staan qua aandelen nog boven Bank of America. BlackRock heeft op dit moment bijvoorbeeld 6,24 procent van de aandelen van MicroStrategy in handen, die nu goed zijn voor een waarde van ongeveer 156,8 miljoen dollar.

Ook Fidelity kocht dit kwartaal stevig in met 96.800 nieuwe aandelen van MicroStrategy. Daarmee bezit de investeringsfirma nu 1,01 procent van alle aandelen van MicroStrategy, wat goed is voor ongeveer 1.414 Bitcoin van het totaal van 140.000 dat het bedrijf bezit.

De doorbraak van Bitcoin

Ook op Twitter is het mensen al opgevallen dat deze grote namen in MicroStrategy stappen. Het bedrijf van oprichter Michael Saylor is sinds het veranderen van de strategie in 2020 bijna volledig op Bitcoin gefocust. De kans is klein dat Bank of America en Fidelity om andere redenen dan Bitcoin in MicroStrategy stappen.

Bank of America bezit door de aankoop van 226.980 aandelen indirect 3.318 Bitcoin. Voor het grote BlackRock gaat het zelfs om 8.736 Bitcoin.

Wat dat betreft begint het erop te lijken dat institutionele beleggers Bitcoin nu echt in het vizier hebben. Het kan zijn dat de bankencrisis hier ook extra aan bijdraagt.

Veel analisten op Wall Street verwachten ook dat de Amerikaanse economie in dit kwartaal in een recessie terechtkomt. Dat zou betekenen dat de Federal Reserve weer op de proppen komt met renteverlagingen, wat over het algemeen een positief effect heeft op de Bitcoin koers. Is dit de grote doorbraak van Bitcoin?

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers naar $1 miljoen volgens analisten van Bernstein
Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Crypto analist denkt dat de bodem bereikt is voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt