Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Filecoin stijgt met 25% terwijl rest van de markt stabiliseert

De Altcoin Filecoin is een van de weinige cryptocurrencies die vandaag een groei doormaakt.


Filecoin in het groen

De Filecoin koers is hard aan het stijgen. De munt is vandaag met 24% in waarde gestegen. De prijs van 1 Filecoin is nu $105 en de marktkapitalisatie van alle tokens ligt nu ook boven de $10 miljard. 

De stijging van Filecoin vandaag komt te midden van stagnatie van andere crypto’s. Bitcoin lijkt vast te zitten rond de $50K en ook Ethereum boekt vandaag slechts een milde winst van 0,5%. Cardano is 1,41% gedaald.

Filecoin begon dinsdag hard te stijgen, toen lag de prijs nog op $70. Vrijdag was het gestegen tot $77. Zaterdag steeg de prijs tot $87 en vandaag ligt de koers dus rond de $105. Ondanks deze enorme koersstijging ligt de prijs nog niet in de buurt van de All Time High van $191 die behaald werd eind maart.


Wat is Filecoin?

Filecoin is gebaseerd op IPFS, of het InterPlanetary File System, een gedecentraliseerde webhostingservice die is gebouwd door Protocol Labs, de maker van Filecoin. Veel NFT-projecten beginnen hun JPEG’s op IPFS te hosten omdat het meer gedecentraliseerd is dan reguliere domeinnaamhostingsystemen, waarop websites zonder waarschuwing kunnen worden verwijderd.

In mei Filecoin kondigde een gratis service genaamd NFT.Storage. Hierop konden NFT makers hun NFT’s op slaan samen met alle overeenkomstige metadata op Filecoin.

Het Filecoin-protocol werd pas volledig gelanceerd in oktober 2020. Het project bracht binnen 30 minuten $200 miljoen op in een ICO van 2017. De lancering werd echter geteisterd door vertraging na vertraging. 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten