Teenage Hacker
Hack

FixedFloat meldt diefstal van $26 miljoen in Bitcoin en Ethereum door beveiligingslek

In een recente onthulling volgens on-chain gegevens, is de gedecentraliseerde crypto-exchange FixedFloat voor ten minste $26 miljoen beroofd, door diefstal van Bitcoin en Ethereum.

Het team achter de exchange bevestigde de inbraak slechts enkele uren na de initiële melding op X (voorheen bekend als Twitter), en beschreef de significante uitstroom van fondsen oorspronkelijk als het resultaat van “kleine technische problemen”, waarna het zijn services overzette naar een onderhoudsmodus.

Bevroren transacties en vermiste fondsen

Sinds 17 februari hebben verschillende gebruikers melding gemaakt van bevroren transacties en vermiste fondsen op de X-pagina van de beurs. Uit gegevens blijkt dat op 18 februari meer dan 400 Bitcoin, met een waarde van ongeveer $21 miljoen, en meer dan 1.700 Ethereum, met een waarde van bijna $5 miljoen, zijn ontvreemd.

De methode achter de aanval is nog onduidelijk, maar het team van FixedFloat is druk bezig met een onderzoek naar het beveiligingsincident.

“Wij bevestigen dat er inderdaad sprake was van een hack en diefstal van fondsen. We zijn momenteel niet in staat om publiekelijk commentaar te geven, aangezien we bezig zijn met het elimineren van alle mogelijke kwetsbaarheden, het verbeteren van onze beveiliging, en het uitvoeren van ons onderzoek. We verwachten onze service binnenkort te hervatten en zullen later meer details over deze kwestie verstrekken,” aldus een verklaring van het team.

Voortdurende uitdagingen op gebied van cyberbeveiliging benadrukt

FixedFloat, bekend om zijn geautomatiseerde crypto-uitwisselingsservice die geen registratie van gebruikers of KYC-verificaties vereist, trekt ongeveer 26% van zijn webverkeer uit de Verenigde Staten, volgens SEMrush. De crypto-exchange biedt ook integratie met het Lightning Network voor Bitcoin-transacties.

Dit incident benadrukt de voortdurende uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging waarmee cryptoprojecten worden geconfronteerd. Ecosystemen zoals Solana worden getarget door scam-as-a-service-marktplaatsen die drainers aanbieden voor bit-flip-aanvallen, terwijl Chainalysis wijst op een toename van ransomwarebetalingen in 2023, gericht op high-profile instellingen en infrastructuur.

Criminelen hebben vorig jaar een recordbedrag van $1 miljard verdiend met aanvallen op de toeleveringsketen, variërend van individuele actoren tot grote criminele syndicaten.

Hack nieuws

Enorm verlies door adresvergiftiging
Hacker begint met verplaatsen van miljoenen na inactief jaar
Pike DeFi Protocol komt met verklaring na exploit van $1,6 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?