Blockchain,

Forbes brengt lijst uit van grote bedrijven die Blockchain gebruiken

Zakenblad Forbes heeft gisteren (16 april 2019) een lijst uitgebracht van bedrijven die de blockchain-technologie implementeren. Dit zijn bedrijven met een omzet van minimaal $1 miljard op jaarbasis. De lijst heeft de naam ‘Blockchain’s Billion Dollar Babies’ gekregen.


Veel diversiteit

De lijst omvat bedrijven uit verschillende sectoren naast de traditionele bedrijven als banken, warenhuizen en voedselbedrijven. Zo zitten er ook bedrijven tussen die actief zijn in de cryptocurrency-wereld als Coinbase, Bitfury en Ripple. Hiernaast zijn ook de bekende tech-bedrijven als Amazon, Google, Facebook, IBM en Microsoft in de lijst opgenomen. Ook de ING en Mastercard zijn aanwezig.


Blockchain-protocollen

Toch omvat de lijst meer informatie dan alleen de bedrijven die gebruik maken van de blockchain-technologie. Zo zegt de lijst ook welke blockchain-protocollen zijn aangenomen door welke partij. Alhoewel Ethereum en Hyperledger de meest benoemde protocollen zijn hier, wordt ook het Corda-protocol relatief vaak gebruikt.


Versimpelen bedrijfsprocessen

Volgens Forbes wordt de blockchain-technologie voornamelijk gebruikt om bedrijfsprocessen te versimpelen. Hier is de technologie dan ook goed voor geschikt. Het bedrijf is dan ook van plan om zijn systeem om te schakelen naar een op de blockchain-gebaseerd systeem.