FTX Exchange
Exchange

FTX bereikt schikking over $600 miljoen aan Robinhood-aandelen

In een belangrijke doorbraak heeft de failliete cryptobeurs FTX een schikking bereikt met Emergent Technologies, het bedrijf mede opgericht door voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried. De deal omvat 56 miljoen Robinhood-aandelen ter waarde van meer dan $600 miljoen, die in mei 2022 werden verkregen.

Belangrijke stap voor FTX

Deze schikking is een cruciale stap in het reorganisatieplan van FTX om zoveel mogelijk geld terug te halen voor zijn schuldeisers. Daarnaast biedt de overeenkomst Emergent een mogelijkheid om zijn faillissementszaak in Antigua sneller af te ronden. Volgens John Ray III, de huidige CEO van FTX, verliepen de onderhandelingen soepel en waren ze “vrij van enige vorm van collusie”. Dit liet hij weten in een verklaring op 6 september.

Emergent verwierf de 56 miljoen Robinhood-aandelen in mei 2022 via een overeenkomst met Bankman-Fried en het zusterbedrijf Alameda Research. Na het faillissement van FTX claimden meerdere partijen, waaronder FTX, BlockFi en Emergent, het recht op deze aandelen. In januari 2023 werden de aandelen uiteindelijk door het Amerikaanse ministerie van Justitie in beslag genomen.

Zaak afgerond na complexe verkoop

Op 1 september 2023 werden de aandelen verkocht aan Robinhood zelf, wat aanvankelijk voor verdere complicaties zorgde. Gelukkig is de kwestie nu definitief opgelost dankzij de schikking. Dit stelt Emergent in staat om zijn eigen faillissementsprocedure af te ronden, terwijl FTX zich kan richten op het terugwinnen van fondsen voor zijn schuldeisers.

Emergent Fidelity Technologies, een offshore-investeringsfirma opgericht door Bankman-Fried en voormalig FTX-medeoprichter Gary Wang, vroeg in februari 2023 faillissement aan.

Bankman-Fried’s juridische problemen

Eerder dit jaar, in maart, werd Sam Bankman-Fried veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor zijn rol in de omvangrijke fraude die leidde tot de ondergang van verschillende prominente cryptobedrijven, waaronder FTX. Hoewel hij zijn onschuld bleef volhouden, kende de rechter geen genade. Meerdere oud-collega’s en prominente figuren binnen FTX bekenden wel schuld en getuigden tegen hem tijdens het proces.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Exchange nieuws

Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Amerikaanse beurs Coinbase introduceert synthetische versie van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten