ftx crypto
Exchange

FTX dient motie in voor Galaxy Digital om herstelde crypto-holdings te beheren

Het digitale vermogensbeheerbedrijf van Mike Novogratz, Galaxy Digital, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn plannen om de resterende cryptocurrency-holdings van de failliete cryptocurrency-exchange FTX te beheren.

Op 24 augustus heeft Galaxy Digital een motie ingediend bij de United States District Court voor het District of Delaware, waarin zij toestemming en goedkeuring vragen voor de richtlijnen met betrekking tot de verkoop van digitale activa die tijdens een lopende faillissementsprocedure waren teruggevorderd.

Significante stap in plannen van FTX

Deze indiening markeert een significante stap in de plannen van FTX om ongeveer $7 miljard aan herstelde cryptocurrency-tokens onder het beheer van Galaxy Digital over te dragen, nadat de crypto-exchange in 2022 instortte.

Galaxy Digital heeft duidelijke plannen en verzoeken ingediend om het proces van het beheren en verkopen van deze digitale activa te stroomlijnen. Deze ontwikkeling wijst op het vertrouwen in de expertise van Galaxy Digital op het gebied van cryptocurrency-vermogensbeheer en het vermogen om de opbrengsten van de verkoop te maximaliseren ten behoeve van de crediteuren van FTX.

De goedkeuring van deze motie zal naar verwachting de weg vrijmaken voor Galaxy Digital om haar cruciale rol te vervullen bij het beheren van de activa van FTX, terwijl de cryptocurrency-community wereldwijd nauwlettend blijft volgen hoe deze zaak zich ontwikkelt.

Voorbereidingen voor mogelijke verkoop

FTX heeft aangekondigd dat het voorbereidingen treft voor de mogelijke verkoop van zijn cryptocurrency-holdings en stake tokens via Galaxy Digital, zoals uitgebreid beschreven in zijn voorlopige verklaring. De indiening onthult een “uitgebreid beheer- en monetisatieplan” voor het cryptocurrency-bezit van FTX, dat tot doel heeft de blootstelling aan marktvolatiliteit te verminderen en de mogelijkheid van fiat-terugbetalingen aan crediteuren te vergemakkelijken.

FTX heeft plannen om Galaxy Digital te behouden als een geregistreerde beleggingsadviseur, waarbij Galaxy Digital zijn “gespecialiseerde expertise” in digitale activamarkten zal aanwenden om FTX te ondersteunen bij het maximaliseren van de waarde van zijn tokenportfolio.

Binnen dit partnerschap heeft FTX enkele mogelijke voordelen opgemerkt, met inbegrip van de mogelijkheid om aandelen anoniem op de markten te verkopen en het risico van marktmanipulatie te verkleinen. Deze strategische zet markeert een cruciale fase in de toekomst van FTX en geeft blijk van hun inzet om op een effectieve wijze met hun digitale activa om te gaan na het faillissement, terwijl ze de belangen van hun crediteuren blijven behartigen.

Op dezelfde manier verwachten de Debiteuren dat de expertise van de Beleggingsadviseur van cruciaal belang zal zijn bij het beoordelen van de timing, handelsplatformen en tegenpartijen van potentiële transacties.

FTX heeft aangegeven dat de algemene investeringsrichtlijnen ervoor zullen zorgen dat Galaxy Digital in de toekomst verschillende digitale activa van FTX zal verkopen, waarbij het ook de verantwoordelijkheid zal dragen voor het afdekken van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) voordat er verkopen plaatsvinden.

De strategie van FTX

De strategie van FTX omvat een streven naar de omzetting van zijn cryptobezittingen naar fiat-valuta, met als doel de blootstelling aan marktvolatiliteit te minimaliseren. Tegelijkertijd zal het gebruikmaken van de liquide hedgingmarkten voor Bitcoin en Ether om de blootstelling aan onverwachte prijsschommelingen vóór de verkoop te beperken.

In de ingediende documenten wordt ook verwezen naar Decentralized Finance (DeFi), waarbij FTX aangeeft dat het van plan is specifieke cryptocurrencies in te zetten om passieve inkomsten te genereren. Dit initiatief zal worden geleid door Galaxy Digital:

De debiteuren stellen dat het staken van bepaalde digitale activa volgens de staking-methode ten goede zal komen aan de boedel – en uiteindelijk aan de crediteuren – door een laag risicorendement te genereren op hun anderszins inactieve digitale activa.

In de voortgang van het faillissementsproces heeft FTX recentelijk een herstructureringsplan voorgesteld, dat suggereert dat er een herstart van de offshore-beurs overwogen wordt. Dit plan kan crediteuren als slot de kans bieden om een gedeeltelijke terugbetaling van hun verlies te ontvangen, of ze kunnen kiezen voor een aandeel in het eigen vermogen, tokens en andere betrokkenheden bij een eventuele herlancering van FTX.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?