FTX
Exchange

FTX en Alameda Research moeten $12,7 miljard aan schuldeisers betalen

Het lijkt misschien al een afgesloten hoofdstuk, maar het FTX-debacle is nog steeds niet voorbij. De ineenstorting van de cryptobeurs aan het eind van 2022 schudde de hele crypto-wereld op zijn grondvesten.

Echter, het einde is nu in zicht. FTX en Alameda Research hebben goedkeuring gekregen om $12,7 miljard aan hun schuldeisers te betalen. Dit markeert het einde van een 20 maanden durende rechtszaak.

Rechtszaak FTX eindelijk ten einde

Op 7 augustus keurde rechter Peter Castel in New York het verzoek goed, waarmee beide bedrijven, FTX en Alameda Research, verboden worden nog te handelen in digitale assets of als tussenpersonen op de markt op te treden. Opmerkelijk is dat er geen boetes zijn opgelegd, waarschijnlijk om meer geld beschikbaar te maken voor terugbetalingen.

FTX vroeg eind 2022 faillissement aan, wat resulteerde in enorme verliezen voor beleggers. In totaal ging bijna $10 miljard aan klantentegoeden verloren. De Commodities Futures Trading Commission (CFTC) beschuldigde FTX en zusterbedrijf Alameda van fraude en misleiding.

De oprichter van beide bedrijven, Sam Bankman-Fried, werd eerder dit jaar veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf en een boete van $11 miljard. Hij werd schuldig bevonden aan fraude, samenzwering en witwassen van geld.

Zwart hoofdstuk bijna afgesloten

Met de nieuwe rechterlijke uitspraak wordt FTX en Alameda verboden verder te handelen in digitale assets, wat een definitief einde betekent aan hun rol als marktparticipanten in de crypto-industrie.

Tijdens de vorige bullrun waren FTX en Alameda een van de grootste spelers in de cryptomarkt, en Bankman-Fried werd zelfs gezien als een soort crypto-messias. Het faillissement van FTX heeft echter het vertrouwen in crypto-exchanges zwaar geschaad en de reputatie van de gehele crypto-sector flink beschadigd. De afwikkeling van het FTX-verhaal brengt gelukkig een mate van afsluiting voor de getroffen partijen en investeerders.

Voor de cryptomarkt zou de aanstaande terugbetaling van ruim $12 miljard aan klantentegoeden ook goed nieuws kunnen zijn. Dit zou mogelijk een flinke boost voor de koersen betekenen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt