Mercedes Formula 1
Regulatie

FTX-gebruikers noemen het Mercedes F1-team en de MLB in de nieuwe promo-rechtszaken

Mercedes-AMG Petronas F1 Team en Major League Baseball (MLB) worden beschuldigd van medeplichtigheid aan fraude via promotieovereenkomsten met de cryptobeurs FTX, volgens een recente rechtszaak aangespannen door een groep FTX-gebruikers.

Dubbele class-action-rechtszaak is ingediend

Op 27 november hebben de eisers een dubbele class-action-rechtszaak ingediend bij een districtsrechtbank in Florida, waarbij ze beweren dat de bedrijven hebben bijgedragen aan en/of actief hebben deelgenomen aan de grootschalige wereldwijde fraude van de FTX Group en ongeregistreerde effecten hebben gepromoot.

In 2021 sloot het Mercedes F1-team een promotieovereenkomst met FTX, waarbij het logo van de beurs op auto’s, uniformen, hoeden en andere items werd geplaatst. Dezelfde overeenkomst werd dat jaar door de MLB ondertekend, waarmee het de eerste professionele sportcompetitie was die dit deed. Scheidsrechters droegen FTX.US-patches op hun uniformen, wat voor het eerst in de geschiedenis van MLB gebeurde.

Samenwerking is benadrukt

De klasseklacht benadrukte dat de samenwerking draaide om het toevoegen van FTX.US-patches op MLB-scheidsrechtersuniformen en het prominent presenteren van het FTX-logo door Mercedes F1 op auto’s, merchandise en marketingmateriaal.

De rechtszaak beweert dat de parallelle promotie door Mercedes F1 de effectiviteit van de truc vergrootte, omdat FTX regelmatig het F1-team en zijn coureurs toejuichte, wat een “vernisje van betrouwbaarheid creëerde bij Mercedes F1-fans.”

Ook bekende personen aangeklaagd

Dezelfde groep FTX-gebruikers klaagt ook bekende personen aan, waaronder voormalige sportsterren Shaquille O’Neal en Tom Brady, voor het bevorderen van niet-geregistreerde effecten.

Verschillende beroemdheden, genoemd in de rechtszaken, hebben geprobeerd de aanklachten tegen hen te laten seponeren, bewerend dat ze niet aanspoorden tot het storten van geld op FTX. Sommigen, waaronder profvoetballer Trevor Lawrence en YouTubers Kevin Paffrath en Tom Nash, hebben de zaken tegen hen geschikt.

Veroordeling van FTX-oprichter

In november werd FTX-oprichter en voormalig CEO Sam Bankman-Fried (SBF) veroordeeld voor 7 aanklachten met betrekking tot fraude, samenzwering en witwassen van geld.

Ruim een jaar na het sluiten van de overeenkomst heeft de MLB haar vijfjarige promotiecontract met FTX geannuleerd, kort nadat het bedrijf in november 2022 faillissement had aangevraagd. Mercedes F1 heeft op een vergelijkbare manier de deal met FTX beëindigd en het logo van auto’s en merchandise verwijderd.

Regulatie nieuws

Nieuwe deadline onthuld voor SEC’s beroep tegen Ripple: Wat je moet weten
Kamala Harris’ kansen dalen na kritisch interview op Fox News
Heftig debat tussen senator Elizabeth Warren en crypto-voorstander John Deaton
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk