FTX Crypto
Exchange

FTX schort gebruikersaccounts op vanwege zorgen over cyberinbreuken bij Kroll

In reactie op de recente cyberveiligheidsinbreuk bij Kroll, heeft FTX, de crypto-exchange die momenteel in faillissement verkeert, besloten om tijdelijk de accounts op te schorten van die gebruikers die toegang hebben tot het gecompromitteerde portaal.

Aangeraden om geen wijzigingen aan te brengen in claims

Dit besluit werd door FTX bekend gemaakt op X, als een proactieve maatregel voor toekomstige incidenten of om extra schade na de recente hack te voorkomen.

Gebruikers werden ten zeerste aangeraden om geen wijzigingen aan te brengen in hun claims of geaccepteerde schema’s als reactie op het incident. FTX benadrukte dat alle claimgegevens die via het Kroll-klantenclaimportaal zijn ingediend, veilig en geldig zullen blijven.

Niet-gevoelige gegevens openbaar gemaakt na inbreuk

Kroll, de aangestelde claim- en kennisgevingsagent voor de lopende faillissementsprocedures van FTX, heeft te maken gehad met een inbreuk waarbij niet-gevoelige gegevens openbaar werden gemaakt die betrekking hadden op de eisers die betrokken waren bij de faillissementszaak.

In reactie hierop heeft Kroll FTX gerustgesteld met betrekking tot het actieve beheer van de situatie en het voortdurende toezicht. FTX heeft deze geruststelling vervolgens bevestigd door te verifiëren dat de inbreuk geen invloed had op de veiligheid van accountwachtwoorden, interne systemen of financiële middelen.

Getroffen individuen op hoogte gebracht

Kroll brengt getroffen individuen direct op de hoogte van de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen voor zelfbescherming. FTX benadrukte daarbij dat Kroll geen toegang had tot FTX-accountwachtwoorden en dat de interne systemen van FTX onveranderd bleven.

Niettemin heeft blockchain-analist ZachXBT geconstateerd dat phishing-e-mails FTX-klanten bereiken, wat suggereert dat hun persoonlijke gegevens mogelijk zijn blootgesteld aan risico’s.

Exchange nieuws

Coinbase’s Layer-2 netwerk Base groeit explosief binnen het Ethereum-ecosysteem
Interview Kraken CTO over de toekomst van Bitcoin, crypto en AI
Bybit (powered by SATOS) Organiseert Grootste Handelscompetitie Ooit in Nederland!
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk