FTX
Exchange, Regulatie

FTX verliest $53.000 per uur aan faillissementskosten

Het is je vast niet ontgaan dat het eens zo grote FTX in november 2022 implodeerde. Sindsdien zijn curatoren met het bedrijf bezig om zoveel mogelijk assets van het gevallen beursplatform te herstellen, zodat de gebruikers en andere crediteuren van het platform van oprichter Sam Bankman-Fried hun geld kunnen terugkrijgen.

Nu blijkt echter dat haast geboden is, omdat FTX per uur 53.000 dollar verliest aan faillissementskosten.

FTX verliest miljoenen dollars

Tussen augustus en oktober is er voor het gefailleerde FTX voor 118 miljoen dollar aan juridische kosten gemaakt, wat neerkomt op ongeveer 1,3 miljoen dollar per dag.

Dat is kapitaal wat ook naar de schuldeisers van het beursplatform had kunnen gaan. Wat dat betreft is het te hopen dat de ellende snel wordt opgelost, zodat er zoveel mogelijk geld terug kan naar de gebruikers van het geïmplodeerde beursplatform.

De grootste rekening kwam van het consultancy-bedrijf Alvarez & Marshall, dat 35,8 miljoen dollar rekende over de afgelopen drie maanden. Wat ze daar precies voor gedaan hebben is niet helemaal duidelijk.

De tweede plaats komt wat dit betreft op naam van advocatenkantoor Sullivan & Cromwell, dat 31,8 miljoen dollar aan diensten verleende aan FTX. Het uurtarief voor deze partij kwam op 1.230 dollar per uur.

350 miljoen dollar aan juridische kosten?

Er gaan zelfs schattingen rond waaruit blijkt dat FTX voor 350 miljoen dollar aan juridische kosten maakte sinds het faillissement… dat kan toch niet helemaal de bedoeling zijn.

Je krijgt daardoor bijna het gevoel dat het beursplatform aan alle kanten wordt leeggetrokken door mensen die proberen te profiteren van het faillissement.

Uit onderzoek naar deze kosten is al gebleken dat veel firma’s die FTX momenteel ‘bijstaan’ opvallend veel dure mensen meesturen in meetings en ook veel kosten rekenen voor reistijd en overige zaken.

Wat dat betreft is het redelijk duidelijk dat er mensen zijn die zwaar proberen te profiteren van de ellende bij het gevallen beursplatform.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Crypto koersen stijgen na besluit Fed om rentetarieven ongewijzigd te laten
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Jury vindt Terraform Labs en oprichter schuldig aan fraude: mogelijke miljardenclaim door de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?