ftx crypto
Exchange

FTX wil herstarten – FTT token stijgt 15 procent door het nieuws

FTX CEO John J. Ray is vastbesloten om de failliete cryptocurrency beurs nieuw leven in te blazen, zo blijkt uit een recent rapport van The Wall Street Journal. Ray en zijn team zijn op zoek naar partners die kunnen helpen om FTX.com, hun internationale cryptocurrency handelsplatform, weer operationeel te maken.

Belang voor bestaande klanten

Volgens bronnen die de Wall Street Journal citeert, kan het zo zijn dat mensen die al klant waren bij FTX, een aandeel van het vernieuwde bedrijf krijgen om zo hun eerdere verliezen goed te maken. Daarnaast zou FTX een nieuwe naam en uitstraling kunnen krijgen als onderdeel van deze nieuwe start. Het is echter nog niet duidelijk of het Amerikaanse deel van FTX, dat slechts een klein stukje van het bedrijf was, ook deze vernieuwing zal doormaken.

FTT schiet omhoog

Het nieuws heeft een duidelijke impact gehad op de markt. FTX haar token, genaamd FTT, steeg vandaag met ongeveer 15% om een piek van $1,51 te bereiken – een hoogte die de token gedurende zeven weken niet had gezien.

FTT
FTT/USD 4 uur per candle – Bron: TradingView

Verschillende bedrijven willen FTX helpen bij een herstart

Er zijn verschillende groepen die FTX willen helpen bij hun nieuwe start. Een van hen is Figure, een bedrijf dat gespecialiseerd is in blockchain-technologie. Figure heeft al eens geprobeerd om een ander cryptocurrency bedrijf dat failliet was gegaan, genaamd Celsius Network, nieuw leven in te blazen. Maar dat lukte niet, omdat ze werden verslagen door Fahrenheit. Volgens bronnen moeten alle partijen die geïnteresseerd zijn in de herstart van FTX dat laten weten aan het bedrijf en zijn adviseurs voor het einde van de week.

Herlancering zal zeker een jaar duren

John Ray, de CEO van FTX, nam in november 2022 het roer over toen het bedrijf failliet ging. Hij kwam in januari van dit jaar met het idee om FTX mogelijk opnieuw op te starten. “We werken samen met verschillende partijen die denken dat ze een succesvol bedrijf kunnen opbouwen”, vertelde Ray destijds.

In april gaf FTX’s topadvocaat, Andy Dietderich, ook aan dat er plannen waren om het cryptohandelsplatform nieuw leven in te blazen, hoewel er nog geen concrete stappen waren genomen. Een rechtszaak in mei liet zien dat Ray druk bezig was met voorbereidingen die een herstart van FTX mogelijk zouden kunnen maken.

Ray onderzocht de stappen die nodig zijn om het bedrijf opnieuw op te starten en hij beoordeelde ook de plannen voor FTX 2.0, die bedoeld zijn om aan investeerders te laten zien.

Louise Abbott, een expert in cryptocurrency bij Keystone Law, verwees naar rechtbankdocumenten toen ze zei dat FTX zijn plannen voor een herstructurering in het derde kwartaal van 2023 zal indienen. Ze verwacht dat de definitieve beslissing over het al dan niet doorgaan met de herlancering in de zomer van 2024 zal vallen, wat nog een jaar wachten betekent.

“Het is positief dat de curator alle opties openhoudt, maar op dit moment zijn er nog geen concrete plannen voor een herstart, het is nog slechts een idee”, vertelde Abbott aan Decrypt. “Als er plannen worden gemaakt, zal er veel geld nodig zijn om opnieuw te starten, en dan is het nog maar de vraag of de markt FTX zal vertrouwen.”

Abbott suggereert dat FTX mogelijk aandelen in het bedrijf kan aanbieden aan investeerders. “Dit lijkt op hoog niveau binnen FTX te zijn besproken. Dit zou voormalige klanten aandelen in het platform kunnen geven, waardoor ze kunnen profiteren van eventuele toekomstige groei.”

Exchange nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Amerikaanse beurs Coinbase introduceert synthetische versie van Bitcoin
FTX bereikt schikking over $600 miljoen aan Robinhood-aandelen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt