FTX
Exchange

FTX wil zijn vestiging in Dubai uitsluiten van faillissementsprocedures

De failliete crypto-exchange FTX heeft een verzoek ingediend bij de rechtbank om haar dochteronderneming in Dubai te verwijderen uit lopende herstructureringsprocedures in de Verenigde Staten (VS).

FTX Dubai heeft gezonde balans

Op 2 augustus stelde FTX in de rechtbank dat haar Dubai-eenheid geen activiteiten had ondernomen vóór het faillissement, waardoor het onwaarschijnlijk is dat de subsidie de activiteiten zou herstellen. De eerste hoorzitting over deze kwestie zal op 23 augustus plaatsvinden.

In het verzoekschrift merkte de crypto-exchange op dat FTX Dubai een gezonde balans heeft en daarom een vrijwillige “liquidatieprocedure in overeenstemming met de wetten van de Verenigde Arabische Emiraten” zou toestaan. Dit zou een tijdige verdeling van het positieve kassaldo mogelijk maken na betaling van alle uitstaande verplichtingen en liquidatie van alle activa.

FTX Dubai is een directe, volledige dochteronderneming van de Europese tak van FTX, die een licentie heeft verkregen van Dubai’s Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) als virtuele activaserviceprovider. Momenteel heeft FTX Dubai ongeveer $4,5 (€4,12) miljoen op verschillende rekeningen, waarvan $4 (€3,66) miljoen wordt beperkt door VARA als zekerheid voor de licentie.

Alle activa van FTX Dubai is in VAE

Op 25 juli bevestigde VARA aan het management van FTX Dubai dat dergelijk in beslag genomen geld zou worden vrijgegeven in het kader van de liquidatie van FTX Dubai, volgens de wet van de Verenigde Arabische Emiraten:

Alle activa van FTX Dubai bevinden zich in de Verenigde Arabische Emiraten en vrijwel alle voorbereidende activiteiten van FTX Dubai vonden plaats in de Verenigde Arabische Emiraten. De debiteuren hebben vastgesteld dat een tijdige lokale vrijwillige liquidatie van FTX Dubai in overeenstemming met de wetten van de Verenigde Arabische Emiraten Emirates is in het beste belang van de debiteuren en hun nalatenschap.

Naar verwachting zal FTX Dubai een overeenkomst sluiten met de aangestelde vereffenaar om basisadministratieve procedures te implementeren en een gestructureerd en efficiënt beheer van de vereffening te bevorderen.

Op 11 november 2022 heeft FTX het faillissement aangevraagd, waarbij de crypto-exchange de faillissementsprocedure in gang heeft gezet voor 102 gelieerde entiteiten over de hele wereld.

Exchange nieuws

Bitget sluit miljoenencontract met La Liga als officiële cryptopartner
Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13